Marokkóban mutatkozik be az új sorozat, a WTCR

A hétvégén a marrákesi versennyel mutatkozik be a túraautó-világkupa (WTCR).

A világbajnokság (WTCC), illetve a TCR-sorozat összeolvadásából született szériában a tavalyi vb-ezüstérmes Michelisz Norbert a gyári Hyundai pilótájaként szerepel, rajta kívül két magyar pilóta indul, a Zengő Motorsporttól Nagy Norbert és Szabó Zsolt – írta pénteken az MTI.

A versenyhétvégék első napján – rendszerint szombaton – egy időmérő mellett egy futamot rendeznek majd. A WTCC-ben a korábbi években alkalmazott rendszer szerint a vasárnap egy három szakaszból álló időmérővel kezdődik. Ennek eredménye alapján a második viadalon az első tíz helyezett fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra, míg a harmadik, záróversenynek a kvalifikáció szerinti pozícióból vágnak neki a pilóták.

A szombati viadalért a sorozat honlapja szerint 27, 20, 17, 14, 12, 10, 8, 6, 4 és 2 pont jár az első tízben záróknak. A második futamot követően 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 és 1 ponttal gazdagodnak a versenyzők, míg a fő futam első tíz helye rendre 30, 23, 19, 16, 13, 10, 7, 4, 2 és 1 pontot ér.

A kilenc versenyhétvégéből álló WTCR-sorozat Magyarországra is ellátogat, a mogyoródi futamra április 28-án és 29-én kerül sor.

Jelentősen átalakul a közvetítések rendje, és ez sajnos bennünket magyarokat nem érint túl jól – számolt be a hosszabbitas.hu. Az Eurosport Events szeretné elérni a TV-t nem néző, a közösségi médián élő generációt is, így a szombati időmérőt valamint az első futamot az Eurosport nem közvetíti, helyette az FIA WTCR Facebook és Twitter oldalán lesz élő adás. Illetve mint kiderült, az Eurosport Playeren is nézhetők lesznek az események, és továbbra is ott kerülnek adásba a szabadedzések. A vasárnapi kvalit és futamokat viszont már a TV-ben, magyar kommentárral is látni lehet majd.

A marrakeshi WTCR hétvége programja:

Szombat:

10:00 – Első szabadedzés [45p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
12:00 – Második szabadedzés [45p] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
14:00 – Első időmérő edzés [20p+Top5 Superpole] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)
18:00 – Első futam [18k] (Eurosport Player + WTCR Facebook, élő)

Vasárnap:

11:30 – Második időmérő edzés [20p+10p+Q3] (Eurosport 2, élő)
17:30 – Második futam [18k] (Eurosport 1, élő)
18:45 – Harmadik futam [21k] (Eurosport 1, élő)

A vasárnapi programban a TV közvetítés hivatalos kezdési időpontja szerepel, a szombatiban viszont az időtervben szereplő. Mindez csak annyit jelent, hogy az online közvetítés már valamivel a listában szereplő időpont előtt elkezdődhet, úgyhogy érdemes 15-20 perccel korábban ránézni.

fotó: Francois Flamand / DPPI / fiawtcc.com