Márton Anita és Halász Bence győzelmi esélye a téli dobó EK-ban

A súlylökő Márton Anita és a kalapácsvető Halász Bence is győzelmi esélyekkel indul a hétvégén a szlovákiai Somorján sorra kerülő téli dobó Európa Kupán, amelyen 38 ország 329 atlétája vesz részt.

Az MTI pénteki közlése szerint a glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságon bronzérmes Márton Anita tavaly megnyerte a dobó EK-t 19,12 méteres eredménnyel Aljona Dubickaja előtt. Vasárnap is a fehérorosz tűnik a legnagyobb riválisának a mezőnyben. A magyar atlétika első világbajnoka féléves sérülés után idén tért vissza, s versenyről versenyre javulva a fedett Eb-n 19 métert ért el.

A tavalyi szabadtéri Eb-n bronzérmes Halász Bence szombaton a 23 éven aluliak között indul Somorján, szintén címvédőként. Az elmúlt évben nagy fölénnyel győzött, 74,83 méterrel lett első, több mint három métert vert a másodikra. A 21 éves szombathelyi dobó idén még indul a júliusi utánpótlás Eb-n, amelyet két éve megnyert.

Eredetileg mind a 16 számban volt magyar induló – ami a csapatértékelés szempontjából is fontos -, de Kámán Bálint, a magyar szövetség sportigazgatója jelezte, hogy vírusos megbetegedés miatt Hudi Ákos, Szikszai Róbert, Szilágyi Réka, Németh Zsanett és Rába Dániel nem utazik. Márton Anita és Halász Bence diszkoszvetésben is dobókörbe lép.

 

fotó: MTI