Fucsovics Márton döntőbe jutott Szófiában!

Fucsovics Márton bejutott a döntőbe az 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztornán.

A 27 éves magyar játékos – aki 47. a világranglistán – élete második ATP-elődöntőjére készült, ahol az 53. helyen álló Matteo Berrettini várt rá. Az olasz korábban az első helyen rangsorolt orosz Karen Hacsanovot és a hatodik kiemelt spanyol Fernando Verdascót is búcsúztatta a bolgár fővárosban – számolt be szombaton az MTI.

A magyar és az olasz játékos ATP-tornán még nem találkozott egymással, tavaly az irvingi keménypályás challenger-verseny elődöntőjében ugyanakkor Berrettini két játszmában győzött.

Második csatájuk során Fucsovicsnak 5:4-nél két szettlabdája volt, de nem élt velük, aztán 5:5-nél elvesztette az adogatását, és Berrettini kiszerválta a játszmát. A folytatásban mindketten kiválóan adogattak, mígnem a 22 éves olasz 6:5-nél megremegett, és Fucsovics kiegyenlített. Az utolsó szettben a nyíregyháziak büszkesége egy korai brékkel 4:1-re elhúzott, majd végigvitte előnyét, és első meccslabdáját értékesítve győzött. A mérkőzés 2 óra 16 percig tartott.

Döntős vagyok Szófiában!
Tudtam, hogy Berrettini jó formában van, ő verte Hacsanovot és Verdascot is. Az elejétől jól éreztem a labdát, jól ment a játék. Volt két játszmalabdám 5:4-nél, de, amikor elment a szett, éreztem, ha sikerült rajta maradnom, gyűröm tovább, akkor lesz még esélyem. Fejben és fizikálisan is erős tudtam maradni és a döntő pillanatokban jól koncentráltam.
A 2. ATP-döntőm lesz a vasárnapi, nagyon örülök.
Szurkoljatok!
🎾💪👍🙏” – rta közösségi oldalán Fucsovics Márton.

A magyar teniszező – aki eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét tavaly Genfben aratta – a vasárnap 16 órakor kezdődő fináléban a harmadik kiemelt Danyiil Medvegyevvel csap össze. Az orosz játékos az elődöntőben a vártnál simábban győzte le a hetedikként rangsorolt francia Gae:l Monfilst.

Fucsovics és a 22 esztendős Medvegyev – aki 16. a világranglistán – eddig kétszer találkozott egymással. Az orosz a 2016-os portorozi challenger-tornán 6:3, 6:2-re, míg tavaly Monte-Carlóban 6:7, 6:2, 7:5-re múlta felül magyar riválisát.

Eredmény:

elődöntő:
Fucsovics Márton-Matteo Berrettini (olasz) 5:7, 7:5, 6:3
Medvegyev (orosz, 3.)-Monfils (francia, 7.)

fotó: Fucsovics Marci sportolói fb oldala