Megható pillanatokat élt át 500 diák az érzékenyítés jegyében a Magyar Tenisz Napján

Nagy sikerrel zárult a Magyar Tenisz Napja, amelyet a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Tenisz Szövetség és az ATP Charity közösen szervezett.

A szervezők beszámolója szerint az eseményen 500 általános iskolás diák kerülhetett közelebb a fogyatékos emberek világához a különböző kihívások (vak pingpong, KézenFogva-Kalóz kamion, ülőröplabda, kerekes székes tenisz és zumba) teljesítésével. A mozgássérült gyermekek számára is lehetőség nyílt kipróbálni a kerekes székes teniszt.

Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, mi a céljuk ezekkel a programokkal.  

Az ilyen eseményekkel igyekszünk hidat emelni a fogyatékos emberek felé. Minden játékunk és berendezésünk azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megértsék, elfogadják a fogyatékos embertársainkat. Azzal, hogy ledöntjük az előítéleteiket, elérhetjük, hogy nyitott, érdeklődő felnőttekké váljanak, és a holnap fogyatékos emberei egy valóban befogadó társadalomban élhessenek. Ezen a napon több megrázó történetet hallhattunk kerekes székes diákoktól, amely még közelebb hozta a fiatalokat a fogyatékos emberek világához. Fucsovics Márton ismert teniszezőnek és Dj Dominique-nak nagyon örültek a tanulók, nagy öröm volt még számukra, hogy értékes nyereményekkel térhettek haza. A legmeghatóbb pillanat pedig az volt, amikor az 500 általános iskolás elénekelte a „Tavaszi szél vizet áraszt” című dalt.

Dj Dominique, alias Várkonyi Attila, az alapítvány nagykövete elárulta, milyen jó kezdeményezésnek tartja az ilyen rendezvényeket.

Hihetetlen volt számomra, hogy barátságosan és empatikusan közeledtek a 13-14 évesek a fogyatékos társaikhoz. Az esemény csúcspontja a közös éneklés volt. Az is nagy örömmel töltött el, hogy régi ismerősökkel találkozhattam, akiket volt párom, Szávai Ágnes által ismerhettem meg.