Megvan az asztalitenisz csapat-vb új időpontja

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség végrehajtó bizottsága kijelölte a 2020-ra tervezett csapat-világbajnokság új időpontját. Az eseményt 2021. február 28. és március 7. között rendezik meg, ha…

…ha minden a tervek szerint alakul – adta hírül a Magyar Asztalitenisz Szövetség. Ehhez leginkább az kell, hogy a résztvevők gond nélkül el tudjanak jutni a csapat-vb helyszínéül szolgáló dél-koreai Puszanba. Erre a koronavírus-járvány miatt még idén ősszel sem mutatkozott reális esély, ezért kellett sokadszor is elhalasztani a seregszemlét, amelyen a férfi és női magyar válogatott is érdekelt lesz.

Az ITTF-nél kezdenek lemondani arról, hogy a 2020-as versenynaptár hátralévő programjaiból még bármit is meg lehessen tartani, ezért továbbra is kisebb, regionális versenyekben gondolkodnak, valamint úgynevezett buborékban zajló tornákat hoznának tető alá. Ez utóbbi alatt olyan versenyeket kell érteni, amelyek során a résztvevők a külvilágtól gyakorlatilag elzárva töltenék az idejük nagy részét, a fertőzés kockázatát a minimálisra szorítva.