Megvan Rossi kezdőcsapata Wales ellen

Pátkai Máté és Holender Filip a kezdőben, a mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte a kezdőcsapatát Wales ellen.

Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orbán, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Pátkai Máté – Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Holender Filip – Szalai Ádám.

Az MTI beszámolója szerint az olasz szakember a nemzeti csapat hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: automatikus eltiltást von maga után, hogy a szombati, bakui meccs hajrájában a holland bíró elküldte őt a kispadtól, ezt elfogadja, de súlyos szakmai hibának tartja, ami történt.
Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt, csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. – mondta Rossi. – Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, s rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt.”

Segítője, Cosimo Inguscio nem először helyettesíti majd a szakvezetőt, a novemberi 15-i, észtek elleni Nemzetek Ligája-találkozón is ő irányította a válogatottat, miután Rossi akkor is eltiltott volt.
A csapat nélkülem is ugyanúgy tud majd teljesíteni, mint velem, ez nem probléma. Bízom a segítőimben, tudják a dolgukat.” – tette hozzá Marco Rossi.

Június 11., kedd
Azerbajdzsán–Szlovákia 1–5
(Sheydayev 29., ill. Lobotka 8., Kucka 27., Hamsík 30., 57., Hancko 85.)

MAGYARORSZÁG–Wales 20:45 (Tv: M4 Sport)

Az E-csoport állása a Magyarország-Wales mérkőzés előtt:
1. Szlovákia 3 2 – 1 7–2 +5 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 – 1 5–4 +1 6
3. Horvátország 3 2 – 1 5–4 +1 6
4. Wales 2 1 – 1 2–2 0 3
5. Azerbajdzsán 3 – – 3 3–10 –7 0

fotó: mlsz.hu