Mesterfokú és Kismesteri címeket osztanak Győrben

A felnőtt férfi tornászok Mesterfokú Bajnoksága mellett az utánpótlás több korcsoportja is megméreti magát Győrben, az Olimpiai Sportparkban megrendezésre kerülő háromnapos viadalon, ahol több Európa-bajnoki bronzérmes, így Vecsernyés Dávid és Mészáros Krisztofer is bemutatkozik.

A magyar szövetség szerdai közlése szerint a program a fiú gyermek kezdő kategóriával kezdődik pénteken 10:00 órától, majd 12:30-tól a serdülő kezdő és a gyermek haladó korcsoport lép a szerekhez egymással párhuzamosan. 15:30-tól pedig a felnőttek, valamint fiú serdülő haladó-kadet korcsoport legjobbjai mutatják meg tudásukat a meghívásos versenyen. Puskás Jenő, az utánpótlás szövetségi kapitányának tájékoztatása szerint a gyerek kezdőknél a legjobb 24, gyerek haladóban és serdülő kezdőben a legjobb tizenkét-tizenkét tornász kapott meghívót a viadalra. A másik két korcsoportban pedig nyolc-nyolc versenyző vesz részt a győri megmérettetésen.

Érdekesség, hogy a serdülő-haladók a hazai versenyeken előírt, míg a Mesterfokún szabadon választott gyakorlatokat mutatnak be. A felnőtt férfi Mesterfokú Bajnokságon a szokások szerint 12 tornász indulhat, a felnőtt országos bajnokság 1-6. helyezettje, az ifi országos bajnokság 1-3. helyezettje és további 3 fő jelölés alapján. Pénteken a férfiaknál összetett eredményt hirdetnek, illetve a viadal egyben selejtező a szombat-vasárnapi szerenkénti finálékra is.

A felnőtteknél egyébként az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid (BHSE) is versenyzik majd, csakúgy mint a világbajnokságon összetettben a 14. helyen végző Mészáros Krisztofer (GYAC). Emellett több vb-t megjárt sportoló – Bátori Szabolcs, Tomcsányi Benedek – is a szerekhez lép.

Kovács István, szövetségi kapitány: 

Ez is, csakúgy mint a szuper csapatbajnokság egy keretmegerősítő verseny lesz. Mindenki készül, mindenki jól szeretne szerepelni, de azért az látszik, hogy már év vége van. A két fő versenyünk idén az Európa-bajnokság és a világbajnokság volt, ezzel együtt szerintem jó kis verseny lesz.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: 

A múlt héten voltunk kint a fiúkkal egy nemzetközi viadalon, roppant fiatal csapattal. A srácok jól szerepeltek, most következik a Mesterfokú Bajnokság, ezt követően megyünk Linzbe, majd december elején lesz szintén Győrben egy utánpótlás-felmérés. Erőltetett tempóban versenyeznek a fiatalok, ami nem baj, bízunk abban, hogy ennek meglesz az eredménye is. Örülünk annak, hogy ez a bajnokság van, és hétről hétre versenyezhetünk, hiszen jövőre több nagy viadala is lesz a fiataloknak.