Mindkét magyar negyeddöntős női 500 méteren Phjongcshangban

Keszler Andrea és Jászapáti Petra is negyeddöntőbe jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpia szombati napján.

A harmadik olimpiáján szereplő Keszler Andrea hiába rajtolhatott a legjobb, egyes pozícióból, nagyon beragadt, így a szám szocsi ezüst- és vancouveri bronzérmese, az olasz Arianna Fontana, valamint a szintén nagyon erős holland Suzanne Shulting is bevágott elé. Keszler meg is botlott az első kanyar bejáratánál, ráadásul elsodorta brit ellenfelét, így mivel még az első fordulónál többen buktak, új rajt következett. Tulajdonképpen szerencséje volt a 28 éves tatabányai versenyzőnek, ugyanis másodjára csak Fontana került elé a rajtot követően. A futam a későbbiekben már nem alakult izgalmasan, mivel Schulting hamar kicsúszott az egyik kanyarban, nem sokkal később pedig a brit Kathryn Thompson is így járt, azaz Keszler könnyedén korcsolyázott a célba a második, továbbjutó helyen.

Nagyon izgultam. De jól jött, hogy visszalőtték a futamot, mert abban az egy percben megszállt a nyugalom” – mondta Keszler, aki arra a kérdésre, hogy vajon véletlenül esett-e el, csak mosollyal válaszolt.

A 19 éves szegedi gyorskorcsolyázó arról beszélt, hogy tökéletesen kapta el a rajtot, viszont az egyensúlyvesztése szerinte annak eredménye volt, hogy orosz vetélytársa egy picit korábban megtolta őt a derekánál. Hozzátette, mivel a futamát elsőre visszalőtték, így tulajdonképpen harmadszor kellett elrajtolnia, azaz a végére rettenetesen elfáradt.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival.

(MTI)

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt