Nagy Tamás: Végig kéne menni…

Interjú Nagy Tamás Rallyversenyzővel az Eger Rally előtt.

Március 23-25-én kerül megrendezésre az Eger Rally, ahol számodra új navigátor Halász Szabó Anetta fogja diktálni neked az itinert.

Idén hirtelen jött a raliszezon, nem terveztem márciusban indulni, de tavaly kihagytam az Eger Rallye-t, pedig a kedvenc versenyem. Úgy gondoltam, ha korán van, ha nem, indulni kéne, így megyünk a versenyen. Anetta ül be mellém erre a versenyre, vagy talán az egész szezonra, ha jól megy majd minden.

Az Eger Rally előtt kiskunlacházán vettetek részt teszten. Miként is sikerült az?

Teszteltünk együtt Lacházán, nem volt hangosításunk, így kézjelekkel irányított (remekül), mivel olyan zaj van a kocsiban, hogy sisakban semmit sem hallasz. Jól kijöttünk, talán Ő is érezte, hogy nem lesz baja a jobb1-ben.

Jó pár gyors fog rátok várni a Eger Rallyn a két nap alatt. Mely gyorsokat és miért várjátok a legjobban?

Kedvenc szakaszom a Mátraalmás, de az most nem lesz benne, így Egerszalók-Verpelét. Igazából a futóműszaggatókon megyünk jól, ezek Moszkvicsnak valók, idén ilyen nem nagyon lesz, sajnálom. Hóban, sárban, latyakban imádok menni.

Az idén ki fog szervizelni nektek, és milyen csapatban fogsz rajthoz állni?

Andó Autószervíz, Hubik Zoli, Szöllősi Józsi fog szervizelni. Ami újdonság, hogy feleségem Anita hozza a szervizbuszt Egerbe (ilyen még nem volt). A Főtaxi SC színeiben indulunk.

Történt-e fejlesztés a Moszkvicson idénre?

Csak a féltengelyek térnek el a megszokottól, remélem jobban fogják bírni. Viszont ennek a motorunknak ez az utolsó versenye, 2000 versenykilométer és 600km gyors van benne, reméljük kibírja.

Miként is szeretnétek szerepelni az Eger Rally-n?

Szereplés?? Végig kéne menni…

– Hajósi Miklós –