Ne felejtsd, szombaton tekerj!

Szeptember 7-én, szombaton 10 órától a 23. Nordtechnik-Salgó Kupa keretében percenkénti indulással vághatnak neki a Salgótarjánnal szomszédos Somoskőújfalu temploma mögül a kerékpárosok a Salgóbányára vezető 3.8 kilométeres, klasszikus hegyi időfutamnak a lezárt, de a polgárőrség általbiztosított közúton.

A verseny történetében a külföldi (szlovákiai, németországi, csehországi és Egyesült Államok-beli) indulókon kívül hazai kerékpáros életünk számos neves képviselője fordult már meg itt. A különböző, az indulók összetételéhez alkalmazkodó korcsoportok versenyzői hegyi,- és országúti kerékpárral “ostromolhatják” Salgó várát. A hölgyeknek, 15 év alattiaknak, és a 35 év felettieknek csak egyszer kell megtenni a távot, a többieknek kétszer. A szokásos és gáláns érem,-és kupa díjazáson kívül a leggyorsabb női és férfi, valamint helyi résztvevő különdíjat vehet át.

A falunap keretében történő ünnepélyes színpadi eredményhirdetés előtt palóc vendéglátás (gulyásleves, főtt kukorica és üdítő) vár a résztvevőkre, mely költségét a jelképes nevezési díj tartalmazza.

Versenyinformációk:

23. NORDTECHNIK – SALGÓ KUPA

KERÉKPÁROS HEGYI IDŐFUTAM VERSENY

A Salgótarjáni Triatlon Klub 2019. szeptember 7-én a SOMOSKŐÚJFALU és SALGÓBÁNYA közötti aszfaltúton egyenkénti indításos hegyi időfutam versenyt rendez, ahol két futam alapján dőlnek el a helyezések.

Rajt:
I. futam 10:30 órától
II. futam 12:00 órától

Rajt helye: somoskőújfalui templom mögött

A verseny távja: 2×3,8 km
Szintkülönbség: 180 m

Kategóriák:
-országúti kerékpár
-hegyikerékpár

Korcsoportok:

férfiak: 12 év alatt, 13-15, 16-18, 19-23, 24-34, 35 év felett
nők: 12 év alatt, 13-18, 19-30, 30 év felett

Díjazás: érmek, kupák, tárgynyeremények, különdíjak

Részvételi díj: 1.000 Ft, ami magában foglalja a
verseny utáni palóc vendéglátás költségeit!

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség!

Előzetes bejelentkezés alapján a verseny helyszínén korlátozott számban olcsó, de nívós szálláslehetőséget lehet foglalni!

Bővebb információ: Márton István: 30/327-3030, stevmart@freemail.hu