Negyedik lett a Hajós Artúr – Stréli Bence páros az ifjúsági olimpián

Nem sikerült érmet szereznie a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapárosnak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, mert két játszmában kikapott a hazaiaktól a bronzmeccsen.

Sejthető volt, nem lesz könnyű dolga a Hajós Artúr, Stréli Bence kettősnek az ifjúsági olimpián, hiszen az argentin, azaz hazai Mauro Zelayeta, Juan Bautista Amieva Tarditti kettőssel kellett megküzdenie a bronzéremért – derült ki a csütörtöki közleményből. Természetesen megtelt a nézőtér, volt, aki be sem jutott, hogy így kintről kellett biztatnia kedvenceit, ráadásul a meccs előtt felerősödött a szél, így melegítettek. Akármennyire is nem a magyar fiúk mellett szóltak az esélyek, jól kezdtek, 8:8-ig felváltva vezettek ők és az argentinok. Három hiba azonban eldöntötte a játszma sorsát, mert az hazaiak onnantól már nem rontottak, és 21:15-re behúzták az első felvonást. Hasonló forgatókönyv játszódott le a második szettben is: egy ideig tartották a lépést az ellenféllel, de aztán a hazaiak akarata érvényesült, így ismét 21:15-tel lett övék a játszma, s ezzel a bronzérem is.

Noha Hajós Artúr és Stréli Bence még bánkódhat a vereség miatt, csalódottságra semmi ok sincs. Előzetesen szinte egyáltalán nem lehetett azzal számolni, hogy elődöntőig jut az egység, a negyedik hely magasan a szakág legjobb eredménye a világversenyeket nézve.

fotó: MOB / Szalmár Péter