Negyedik lett az UVSE az Euroligában

Negyedikként zárt az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga négyes döntőjében, miután a szombati helyosztón – a 6-6-ot követő ötméteres-párbajban – alulmaradt az olasz Orizzonte együttesével szemben. Az első helyet a házigazda orosz Kirisi szerezte meg, amely a spanyol Sabadellt győzte le, ugyancsak ötméteresekkel.

A magyar bajnok UVSE – amely a Final Four pénteki, első napján 17-8-ra kapott ki a Sabadell-től – három kapufával “jelentkezett be” a bronzmeccs elején, az olasz gárda viszont háromszor is betalált, így hamar jelentős hátrányba került Benczur Márton vezetőedző alakulata.

A második negyed nyitányaként egy megúszás végén Csabai Dóra biztos kézzel lőtt a kapuba, majd egy látványos Sevenich-csavargóllal 3-2-re felzárkózott az UVSE, alapvetően a javuló támadójátéknak és a keményebbé váló védekezésnek köszönhetően.

A nagyszünetet megelőzően, csupán néhány másodperccel a második negyed vége előtt Csabai volt másodszor is eredményes, így 3-3-mal vonulhattak el pihenőre a csapatok.

A harmadik nyolc percben – a meccsen először – átvette a vezetést az UVSE: a csapatkapitány Keszthelyi Rita lőtt bombagólt messziről. Ekkor viszont két olasz találat következett (4-5).

A befejező játékrészben a holland légiós, Vivian Sevenich egyenlített, Szücs Gabriella révén pedig már ismét az UVSE állt jobban (6-5). Bő fél perc volt hátra, amikor emberelőnyből 6-6-ra módosította az állást az Orizzonte, s mivel a maradék időben nem változott az eredmény, következhettek az ötméteresek. A párbajból a cataniai gárda jött ki jobban, így övé lett a bronzérem, az UVSE-é pedig a negyedik hely.

A négyes döntő fináléja a Kirisi sikerét hozta. Az orosz csapat a 8-8-at követő ötméteres-dobásban pontosabbnak bizonyult a Sabadell-nél, és Euroliga-győztes lett.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):

Női Euroliga, a 3. helyért:
Ekipe Orizzonte (olasz)-UVSE 11-10 (3-0, 0-3, 2-1, 1-2 – ötméteresekkel: 5-4)
a magyar csapat gólszerzői a rendes játékidőben: Csabai, Sevenich 2-2, Keszthelyi, Szücs 1-1

döntő:
Kirisi (orosz)-Sabadell (spanyol) 13-12 (3-3, 2-0, 1-2, 2-3 – ötméteresekkel: 5-4)

(MTI)