Nemzetközi megmérettetések előtt a tornászok

A hétvégén több nemzetközi viadalt rendeznek, ezek közül a magyar versenyzők három nagy megmérettetésen is képviselik a magyar tornasportot.

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki közlése szerint a németországi Stuttgartban március 15-én veszi kezdetét a Team Challenge 2019 elnevezésű csapatverseny, ahol a Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka összeállítású együttes vesz részt. A szereken négy tornász mutathatja be gyakorlatát, ezek közül pedig a legjobb három eredménye számít a végelszámolásnál. A március 16-i döntőbe a legjobb négy csapat kerül be.

Szintén Stuttgartban méreti meg magát a hétvégén az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia is, ugyanis meghívást kapott az egyéni összetett Világkupára. A válogatott tornász betegség miatt nem indult a hétvégi Prolan Országos Szerbajnokságon, de a Dunaferr SE kiválósága meggyógyult, és egyéni összetettben szerepel majd a FIG All-Around World Cup 2019 elnevezésű viadalon. Az olimpikon március 17-én, vasárnap lép majd a szerekhez.

Vecsernyés Dávid edzőjével, Kelemen Zoltánnal kedden elutazott Bakuba, a Világkupa következő állomására. Vecsernyés ezúttal is csak nyújtón mutatkozik be új gyakorlatával. A Vk nyújtóselejtezője március 15-én lesz, a döntőt pedig két nappal később, március 17-én tartják.