Papírforma eredmények az aerobik Magyar Bajnokságon

A PSN Zrt, az Óbudai WDSE és a Flex-HD SE sportolói, közöttük is a júliusi Világjátékokon induló aerobikosok taroltak az Magyar Bajnokságon, amelyet a nyíradonyi Harangi Imre rendezvénycsarnokban tartottak.

A kétnapos megmérettetés – amely egyben a Magyar Kupa második etapja is volt – első versenynapján a Challenge kategória versenyeit rendezték, míg vasárnap a felnőttek léptek színpadra, akiknek ez a viadal volt az utolsó a nyári világbajnokság előtt – számolt be hétfőn a hazai szövetség.

A sportolók nem okoztak meglepetést: női egyéniben Ákoshegyi Dóra (PSN Zrt) diadalmaskodott (18.100), párosban Bali Dániel-Mazács Fanni (20.800, PSN Zrt.) trióban pedig a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs (21.233, PSN Zrt) nem talált legyőzőre. A csoportok versenyében a PSN Zrt, Óbudai WDSE, Flex-HD SE, Bali Dániel, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású gárdája nyert (20.333). Aerodance-ben a szintén vegyes felállásban szereplő Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szöllősi Panna gárda végzett az első helyen.

A részletes eredménysor IDE KATTINTVA érhető el.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, versenyigazgató, elnök Flex-HD SE:

Annyit tudok mondani, hogy a rendezés nagyon színvonalas és sportbarát volt. Azt gondolom, hogy szombaton a sok utánpótlás-versenyző szépen teljesített, rengeteg tehetséget láttunk. Vasárnap a basic és a stepaerobik mellett a felnőttek is bemutatkoztak a világbajnokság előtt, ők is remekeltek.

Bali Dániel, Európa-bajnok aerobikos:

Egy szűk hónap múlva indulunk a vb-re, az első bemutatás óta rengeteget fejlődött a gyakorlatunk. Ez nekünk igazából egy felkészülési verseny volt a közelgő nagy nyári viadalokra, hiszen a vb után jön a Világjátékok, amely nekünk nem olimpiai sportágaknak olyan, mint egy olimpia.