Pavel Hapal: “Ha nyerünk, saját kezünkben lesz a sorsunk, máskülönben nem”

A magyar válogatott vasárnapi, Telkiben tartott sajtótájékoztatója után a szlovákok is megtartották saját tájékoztatójukat a Groupama Arénában.

Az mlsz.hu vasárnap esti beszámolója szerint Pavel Hapal, a szlovákok szövetségi kapitánya szerint csapata túltette magát a horvátok elleni 0-4-en, és kész arra, hogy saját kezébe vegye a sorsát a sorozat második felére.

– Kiértékeltük a horvátok elleni meccset, a legfontosabb, hogy más szellemiségben kell fociznunk Budapesten. Ezt mindenki átérzi, és fejben mindenki rendezte magában a történteket. Lehet győzelmi esélyünk, de csak akkor ha más felfogásban játszunk, mint a horvátok ellen. Akárhogy is alakul a meccs, kiegyensúlyozott marad a csoport. Ha nyerünk, saját kezünkben lesz a sorsunk, máskülönben nem – így Hapal.

Marek Hamsik szerint a magyar csapat nagyon veszélyes, de válogatottjának nyernie kell, ha meg akarja őrizni a csoportból való továbbjutási esélyeit.

– Nagyon gyorsan el kell felejtenünk a horvátok elleni vereséget. Jó meccset várok Budapesten, a magyar csapat nagyon erős hazai pályán, ezt mutatja a horvátok és a walesiek elleni győzelme is. A közönség ellenfelünket támogatja, a magyarok gyors és agresszív focit játszanak, olyan veszélyes támadókkal, mint Szalai Ádám vagy Dzsudzsák Balázs. Kiemelném még Szoboszlai Dominik nevét is, ő akár Európa-klasszis játékossá is válhat, meggyőződésem, hogy sokat fogunk még hallani róla – fogalmazott Hamsik.

 

fotó: mlsz.hu