Péni István aranyérmet szerzett az Eb-n!

Fantasztikus siker született Lengyelországban!

Magyar Sportlövők Szövetsége hivatalos honlapjának szombati közlése szerint Az izgalmakkal teli férfi légpuska döntőben Európa-bajnok lett Péni István! Győzelmét 250,5 körrel érte el, megelőzve a második ukrán Tsarkov Oleh-t aki 249,2 kört lőtt és a harmadik izraeli Richter Sergey-t (228,8). Sidi Péter helyen végzett,

Péni István: “Életem eddigi legnagyobb sikerét értem el. Ez most az én napom volt, az alapversenyben és a döntőben is csak tízest lőttem. Alacsonyan tudtam tartani végig a pulzusomat, koncentrált, összeszedett, magabiztos versenyzést mutattam be, minden összeállt. A döntőben először az érem megszerzése volt a célom, aztán amikor az már sikerült, akkor az aranyat vettem célba. Volt egy nehezebb része a finálénak, de mindig tudtam váltani, kijöttem ezekből a kisebb hullámvölgyekből. Eddig is az ötkarikás esélyesek között tartottak számon, de ezzel nem foglalkozom. Már 11 éve úgy készülök, hogy egyszer majd minél jobban szerepeljek egy olimpián. Ugyanazt a munkát fogjuk folytatni edzőmmel, Oroszi Edittel Tokióig, amit eddig is, és meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Sidi Péter: “Ha valaki kidolgozza a belét az alapversenyben, az általában nem egy jó taktika, de más választásom nem volt, mert az olimpiai kvóta volt a fő cél. Az új szabályok büntetik azokat, akik jól lőnek az alapversenyben. A döntőben hamar kiestem, de most az volt a lényeg, hogy megszerezzem a tokiói ötkarikás indulás jogát. A világcsúcs sem volt messze az alapversenyben, de általában világkupákon szoktak világrekordot lőni, nem kontinensviadalokon. Most már csak jól fel kell készülni az olimpiára. Mivel mindig csak egy picivel maradtam le az ötkarikás kvótáról, ezért nem idegeskedtem, számoltam azzal, hogy előbb-utóbb meglesz.

Eredmények:

férfi puska, Európa-bajnok:
PÉNI ISTVÁN 250,5 kör
2. Oleh Carkov (Ukrajna) 249,2
3. Sergey Richter (Izrael) 228,8
…7. Sidi Péter 143,4
…34. Klenczner Márton 623,9 (alapversenyben)

korábban:

női puska, Európa-bajnok:
Laura-Georgeta Coman (Románia) 251,2 kör
2. Anasztaszja Galasina (Oroszország) 251,1
3. Andrea Arsovic (Szerbia) 228,9
…6. Dénes Eszter 165
…15. Toma Dorina 627 (alapversenyben)
…31. Bajos Gitta 625,1 (alap)

pisztoly vegyes páros, Európa-bajnok:
Artyom Csernusov, Vitalina Bacaraskina (Oroszország)
2. Damir Mikec, Zorana Arunovic (Szerbia)
3. Jason Soari, Heidi Diethelm Gerber (Svájc)
4. Tátrai Miklós, Major Veronika
…20. Hegedűs László, Sike Renáta

a döntőben:
Oroszország-Szerbia 17-15

fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége