Rasmus Lauge 2023-ban visszatér a nevelőegyesületéhez

A Telekom Veszprém dán balátlövője, Rasmus Lauge Schmidt 2023 nyarától a nevelőegyesületében, Bjerringbro-Silkeborg Handboldban folytatja pályafutását. Az Európa-bajnok balátlövő 2019 nyarán igazolt a magyar csapathoz, majd 2021-ben további kettő plusz egy évre kötelezte el magát klubhoz.

A veszprémi együttes csapatkapitánya szerződésébe − kifejezetten az ő kérésére, még a koronavírus-járványra való tekintettel – bekerült egy záradék, amelynek értelmében 2023 nyarán visszatérhet Dániába. Lauge úgy döntött, hogy élni szeretne ezzel az opcióval – adta hírül a Telekom Veszprém.

Bár Ramus Lauge veszprémi pályafutását súlyos sérülések nehezítették, két SEHA-liga címet és egy Magyar Kupát nyert az „Építőkkel”, 78 mérkőzésen 212 gólt szerzett klubunk színeiben ez idáig.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon. Főleg ott, ahol minden elkezdődött. Ezzel együtt is hadd szögezzem le, hogy nagyon megszerettem a Telekom Veszprémet, a várost, a Balatont és környékét, az országot, de leginkább a szurkolókat! Még sok munka vár ránk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbb trófeát hódítsuk el az idén és a következő szezonban, köztük a legfontosabbat is!

– mondta el Rasmus Lauge a csapat honlapján.

fotó: Vörös Dávid