Sastin Marianna egy lépésre a bronzmeccstől a vb-n

Sastin Marianna megnyerte első vigaszági mérkőzését, így már csak egy győzelem választja el a nők 62 kilogrammos kategóriájának bronzmeccsétől a budapesti birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Magyarország eddigi egyetlen női vb-aranyérmese szerdán egy siker után a nyolcaddöntőben – erősen vitatható bíráskodás mellett – 2-1-re kikapott a japán Kavai Jukakótól, aki aztán később meg sem állt a fináléig, ezáltal pedig Sastin újabb esélyt kapott.

A Vasas birkózója csütörtöki első találkozóján az Afrika-bajnok, tavaly vb-9. nigériai Aminat Oluwafunmilayo Adeniyivel mérkőzött, aki nagyon kemény ellenfélnek bizonyult.

Az első menetben a rivális szerzett vezetést, miután egy lábra támadását követően kiléptette magyart, aki viszont néhány másodperc múlva egyenlített, amikor a nigériai szabálytalanul az arcára támasztott (1-1). A szünetig az afrikai sportolót passzivitásért is intették, s mivel akciót nem tudott csinálni, az azt követő 30 másodpercben Sastin kapott pontot és vezetett a félidőben 2-1-re.

A második szakaszban a vetélytárs folyamatosan ment előre, ám támadásait Sastin rendre gyönyörűen kontrázta meg, előbb mögé került, majd a menet közepén a szőnyegen túlra dobta (6-1).

A hajrában Adeniyi aztán már csak egy kiléptetésre volt képes, így Sastin Marianna 6-2-es pontozással győzött.

A vigaszág második meccsén már a bronzmérkőzés lesz a tét számára az indiai Sakshi Malik ellen.

Délelőtt négy magyar kötöttfogású (Andrási József 55 kg, Váncza István 63 kg, Korpási Bálint 72 kg, Bácsi Péter 82 kg)) is bemutatkozik a vb-n, Barka Emese pedig este az 57 kilogrammos kategória egyik bronzérméért fog küzdeni.

(MTI)

fotó: MTI/Czagány Balázs