Sebők Balázs nem lesz ott a jégkorong-vb-n

Sebők Balázs, a magyar jégkorong-válogatott kulcsembere sérülés miatt nem vesz részt a kazahsztáni Asztanában sorra kerülő idei divízió I/A-s világbajnokságon.

A finn KalPa csatára a magyar szövetség honlapján azt nyilatkozta: a HIFK elleni bajnoki találkozón egy ütközés következtében fejjel a palánknak csapódott és agyrázkódást szenvedett. Mivel öt hónap alatt ez már a harmadik ilyen sérülése volt, úgy döntött, ezúttal hosszabb pihenőre van szüksége – írja az MTI.

“Ez a saját döntésem, de az orvosok is ezt javasolták. Minden vizsgálatot elvégeztek, nagy veszély nincs, de az első agyrázkódást nem pihentem ki rendesen, ezért a következő kettő már könnyebben jött” – mondta a 24 éves játékos. Hozzátette: a kihagyást követően tiszta lappal tudja kezdeni az új szezont.

Sebők tíz éve játszik Finnországban, a magyar válogatott tagjaként pedig már négy vb-n szerepelt, közte a 2016-os, oroszországi elit tornán.

A magyar együttes április 29. és május 5. között a divízió I/A vb-n szerepel, ellenfele a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Nem Sebők az egyetlen meghatározó embere a válogatottnak, aki nem lehet ott Asztanában. A 29 éves Kóger Dániel térde még decemberben sérült meg – ami után meg is műtötték -, a Fehérvár AV19 játékosának felépülése hat hónapot vesz igénybe.