Szabó Gabriella volt a Gedővári Imre Olimpiai Baráti Kör vendége

A székesfehérvári Aranybulla Könyvtár Alapítvány és a Gedővári Imre Olimpiai Baráti Kör második közös rendezvényére került sor 2017. október 18-án.

A szervezők beszámolója szerint a meghívott vendég Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres világ és kilencszeres Európa bajnok kajakozó nő volt. A találkozót megtisztelte jelenlétével a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának két tagja dr. Jakabházyné Mező Mária tiszteletbeli főtitkár és dr. Hencsei Pál olimpia kutató.

Szabo_Gabriella01_2017_Gedovari_Imre_Olimpiai_Barati_Kor_sportmenu

Jelen volt még Gedővári Katalin asszony, akinek támogató segítsége nagyban hozzájárul a baráti kör működéséhez. A beszélgetést Róth Tamás fotóriporter vezette. A tiszteletbeli főtitkár asszony az élménybeszámoló előtt ismertette a MOA tevékenységét, célját, feladatait.

Szabo_Gabriella04_2017_Gedovari_Imre_Olimpiai_Barati_Kor_sportmenu

Szabó Gabriella elmesélte, hogy miért is választotta a kajakozást, mi volt az a probléma amely az úszó sporttól a kajakozás irányába terelte. Azt is megtudhattuk Tőle, hogy miként élte meg az ifjúsági bajnoki cím hiányát és a pekingi „csak” ezüst okozta letargiát. Elmondta milyen érzés volt az első olimpiai bajnoki cím megszerzése és a 2016-os riói olimpián Kozák Danutával közösen elért aranyérem körüli „nehézségek” leküzdése.

Szabo_Gabriella05_2017_Gedovari_Imre_Olimpiai_Barati_Kor_sportmenu

Szerénységével, kedvességével, közvetlen személyiségével hamar a találkozón résztevők szívébe lopta be magát.

A szervezők nevében kívánunk Szabó Gabriellának sok sikert és jó egészséget további pályafutásához.

(MOA, Aranybulla Könyvtár Alapítvány/Csiszárné Mahler Mónika igazgató)

fotók: Róth Dániel