Szenzációs magyar kezdés Abu Dhabiban és Dubajban! – videó

10 érmet; 3 aranyat, 5 ezüstöt, és 2 bronzérmet szerzett csapatunk a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon pénteki küzdelmeiben.

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.helyszíni beszámolója szerint az ünnepélyes megnyitót követő versenynap első magyar aranyérme az úszó Jenei Zoltán nevéhez fűződik, aki remek teljesítménnyel bizonyult a legjobbnak 100 méter háton a legerősebb divízió döntőjében. A dubaji uszodában Bérczi Zsófia végzett még dobogós pozícióban, 400 méter gyorson lett második. Rauch Róbert szintén 400 méter gyorson szállt medencébe és lett negyedik.

Az úszás mellett erőemelésben is figyelemreméltó eredmények születtek. Fecske József 2 arany és 2 ezüstérem büszke tulajdonosaként léphetett dobogóra az 59 kg-os súlycsoport döntőjében. A görkorcsolyázók mezőnyében 100 méteren Hocza Róbert ezüst, Bartha Beatrix bronzérmes lett, míg 1000 méteren Mayer Barbara másodikként, Péter Dávid pedig harmadikként fejezte be szereplését.

A kosárlabda válogatott kvalifikációs mérkőzései után magabiztosan, 40-22-re nyert Új-Zéland ellen. Az egyesített, vagyis integrált labdarúgó csapat pedig nagy küzdelemben, az utolsó pillanatokban rúgott góllal, 3-2-re győzte le a németeket a csoportkörben.

Asztaliteniszben továbbra is fantasztikusan játszik Máté Andrea, a tollaslabdázók mezőnyében hibátlan napot produkált Demeter Judit és Csonti Mihály, de bemutatkoztak a bowlingosok: Nagy András, Wendler Csaba, Rénes Márta és a partnerjátékos Borszéki Péter is Abu Dhabiban a Világjátékokon.

A divízionálást követően pedig a két nap múlva esedékes versenyünkre koncentrálhatnak.

fotók: Magyar Speciális Olimpiai Szövetség