Szintet lépne a MOL-Pick Szeged – videó

A MOL-Pick Szeged jó őszi szezont zárt, már a sztárcsapatok sem nyerni járnak Szegedre, és a fiatal magyar játékosok is kapnak lehetőséget a csapatnál.

Ezekről, a célokról és az épülő szegedi csarnokról is beszélt évértékelő gyanánt Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged ügyvezető elnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában – számolt be a sportcsatorna hivatalos honlapja.

„Pillanatnyilag abszolút olyan helyen állunk, ami nem meglepetés, de számunkra is egy jó eredmény – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter klubvezető arról, hogy 2019-et BL-csoportja második helyén zárta a MOL-Pick szeged. – Jó első félévet tudunk magunk mögött. Főleg annak ismeretében, hogy igazából soha nem tudtunk komplett csapattal felállni, nagyon sok sérültünk volt az őszi szezon során. Bízom benne, hogy ha kiegészül a sérültekkel a csapat, akkor ez még jobb lesz a tavasszal.”

„Bárkiről kapcsán, aki megjelenik egy új csapatnál – még ha az régi-új is, azért a játszótársak között is ugye van mindig azért fluktuáció -, így Bombac kapcsán is mindenki azt gondolta, hogy ugyanaz a Bombac jött vissza, aki elment. Egy más Bombac jött vissza. Azt gondolom, az ő esetében – tévesen – sokan azt gondolják, hogy a lőtt gólok száma határozza meg valakinek az értékét, és e tekintetben nem az a játékos most a Bombac, aki 8-10 gólokat lő egy mérkőzésen, de legalább annyit lövet másokkal, és nekünk ez legalább olyan fontos” – jellemezte a vezető a csapat irányítóját, Dejan Bombacot, aki 2016-ban igazolt Szegedről a Kielcéhez, majd 2018-ban visszatért. 2015-16-ban 101 góllal lett házi gólkirály, míg a jelenlegi és az előző szezonban inkább a gólpasszokban jeleskedik, a lőtt gólok száma kicsit alacsonyabb.„A következő évi játékoskeretről (kell döntéseket hozni). Ilyenkor szokott lenni általában a játékosokkal a hosszabbításról, vagy annak éppen az elmaradásáról való tárgyalás. Ilyenkor jönnek azok a nemzetközi világesemények, ahova elmegyünk, találkozunk menedzserekkel, és tárgyalunk a jövőről. Tehát nálunk ilyenkor nem áll meg az élet, sőt!” – árulta el a december-januári teendőkről. Sokat dolgoznak azon, hogy még erősebb legyen a csapat.

„Ha nem is új élet, inkább azt mondom, egy más minőségű élet fog beköszönni a szegedi kézilabdába, mert azért sok mindenre büszkék lehetünk, de a körülményeinkre nem. Viszont ez meg fog változni, egy XXI. századi igényeknek mindenben megfelelő csarnok fog megépülni Szegeden. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy ez még inkább vonzóvá teszi a szegedi kézilabdát nem csak a szurkolók előtt, hanem adott esetben a játékosok, edzők, mindenki számára” – mondta az új szegedi csarnokról, amely már épül: „Ez egy hosszú folyamatnak a vége tulajdonképpen, hogy megépül ez a csarnok. Nyilván benne van az elmúlt közel hatvan évnek is a munkája. Tehát ne magunknak tulajdonítsuk csak ezt a sikerült, hogy az elmúlt hét-nyolc-kilenc évnek a sikerei, hanem ebben benne van a közel hatvanéves szegedi kézilabda.”

A 2022-es Eb előtt készül majd el a csarnok, a kontinenstorna alatt megnövekszik majd az érdeklődés a kézilabda és Szeged iránt. „Nekünk mindenképpen fontos ez, mert fel kell fedezni azért még több embernek a szegedi kézilabdát tekintettel arra, hogy a mostani nézőszámunknak a sokszorosa fog elférni az új kézilabdacsarnokban, ugye 8300 főről beszélünk. Nincsenek olyan illúziónk, hogy minden mérkőzésen meg fog telni a csarnok, de hogy az Európa-bajnokság sokat fog rajta segíteni, abban én egészen biztos vagyok” – fogalmazott Szűcs Ernő Péter, aki szerint lehet és kell is tenni majd azért, hogy bevonzzák a szurkolókat: „Nyilván az egésznek az alapja, hogy egy olyan minőségű és olyan játékerejű csapat legyen Szegeden 2021-től is, ami már önmagában vonzóvá teszi. És hát nyilván majd nekünk is sokat kell az elkövetkezendő 2-3 évben dolgozni azért, hogy még inkább népszerűvé tegyük a szegedi kézilabdát.”

A célokat is megfogalmazta: Nyertünk mi már magyar bajnokságot, Magyar Kupát, EHF-kupát, de még mindig nem jutottunk el Kölnbe, és hazudna az a klubvezető, aki nem ezt állítaná, mondjuk a saját maga és adott esetben az általa vezetett csapat elé, mint célkitűzés” – mondta, majd elárulta, mi hiányzik még ehhez: „Kicsik hiányoznak. Ne legyenek sérülések. Legyen egy jó forma. Legyen adott esetben egy olyan bíráskodás, ami mondjuk nem hátrányára válik a csapatnak. Ezek lehet, hogy apró dolgok, de sok kis mozaikból vagy puzzle-ből épül ez össze.”

Azért most már Szegedre a nagycsapatok, tehát a világ élvonala sem nyerni jár. Tényleg mindenkit megvertük. Ha csak az idei szezont nézzük, a Barcelonát csak mi győztük le. Azért nehéz itt bármit mondani, mert egész egyszerűen ott vagyunk az élvonalban, meg kell lépnünk a következő lépcsőt. Azokat a mérkőzéseket, amiket nekünk előre kvázi megírtak, hogy meg kell nyerni, azokat nem úgy, mint tavaly, 1-1 góllal vagy szoros mérkőzésen, hanem nagy magabiztossággal hozzuk. Talán csak az Elverum elleni mérkőzés volt kivétel. Ez mindenképpen azért előrelépés” – árulta el arról, mi az, amiben a szezon eddigi pontjáig sikerült előre lépni a korábbiakhoz képest.

Nyilatkozott a csapat fiatal magyar játékosairól is Szűcs Ernő Péter: „Ők (Bánhidi Bence és Bodó Richárd – a szerk.) ezért is kerültek Szegedre, a szakma látta bennük azt a potenciált, hogy ők akár világszínvonalon is tudnak kézilabdázni. Én azért nagyon bízom abban, hogy egy-két év múlva arról beszélünk majd, hogy a „kis Rostánk” is milyen pályafutást futott be, vagy hol tart a pályafutásában. Nekem nagyon szimpatikus önmagában Pastor részéről az a hozzáállás, hogy ő azért megpróbálja a fiatal játékosokat. Azért a kis Bajusz Brúnó 18 évesen a maga kis szemtelenségével került már oda a csapathoz, és jól teljesít abban a pár percben, amit kap. Ez a dolgunk. Nekünk a magyar kézilabdáért kell dolgozni, és abba beletartozik nyilván a Szeged is.”