Szíve szerint Nycke Grootot szerződtetné ismét a győri elnök – videó

A Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában Ágai Kis András és Borsos Attila a korábban már megszólaltatta a két férfi BL-szereplő klub, a Veszprém és a Szeged vezetőit, és ezúttal a női mezőny felé vette az irányt, és a Győri Audi ETO elnökét, Bartha Csabát szólaltatta meg, aki beszélt a lehetséges új igazolásokról, a bajnokság lezárásáról és a magyar válogatott szövetségi kapitányi pozíciójáról is.

A sportcsatorna tájékoztatása szerint Bartha Csaba elmondta, ők sem örültek a Magyar Kézilabda Szövetség döntésének, miszerint a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapítottak meg, mert így az ETO elesett egy újabb bajnoki címtől. Az ő kérése az volt, hogy az eddigi eredmények alapján hirdessenek bajnokot. Hozzátette azt is, hogy mikor az egész világban ezrek-tízezrek halnak meg naponta, talán az eltörpül, hogy a 2019-20-as szezonban a Győr lett-e a bajnok, vagy nem, esetleg nem hirdettek bajnokot.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Kézilabda Szövetség arra törekszik, hogy ha későbbi időpontban is, de megrendezze a női Final Fourt, Bartha Csaba kifejtette, hogy a klub összes játékosa, edzője, vezetője azt szeretné, ha lejátszanák a négyesdöntőt, a legrosszabb esetben akár zárt kapuk mögött is.

Azt nem árulta el az ETO elnöke, hogy a válság miatt visszavettek-e a játékosok béréből, csak annyit mondott, hogy hoztak egy döntést, ami a klub 80 alkalmazottjából 40-et érint, köztük a profi kézilabdázókat is.

A beszélgetés során kiderült, hogy a Győr keres még egy játékost a belső posztokra, az ETO elnöke szíve szerint Nycke Grootot hívná vissza az Odenséből, és a pletykákkal ellentétben nem az anyagi gondokkal küzdő CSM Bucuresti sztárját, Cristina Neagut, de azért nyitva tartják a szemüket, mert ezen a piacon ébren kell lenni.

A klubvezető úgy véli, hogy az eredetileg márciusra tervezett olimpiai selejtezőkre felkért szövetségi kapitányok (Danyi Gábor és Elek Gábor) ügyét a halasztás miatt újra át kellene gondolni.

fotó: Sport TV