Szombaton újra Mozgás Éjszakája!

Újra Mozgás Éjszakája, amelyre 2018. június 16-án 21.00 órától kerül sor, a hangulatosan kivilágított Duna-parton. A rendezvény a négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba programsorozat kiemelt eseménye, a Testnevelési Egyetem társszervezésében. Ha a rendezvény éjjelén lefutsz 7 vagy 11 km-t, vagy kerékpárral teljesítesz 17,5 km-t, akkor Ötpróba-pontokat érdemelsz, amelyeket később értékes ajándékokra válthatsz.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes sportfesztiválon 16 hagyományos és különleges sportágat próbálhatnak ki a látogatók, profi edzők és bajnokok társaságában. Sok más szórakoztató mozgásforma mellett

  • élőzenére zumbázhatnak;
  • sárkányhajózhatnak olimpiai bajnokokkal;
  • éjféli bringafelvonuláson vehetnek részt; és
  • megpróbáljuk megdönteni a hazai szabadtéri tollaslabda Guinness-rekordját is, amihez összesen 50 pályán kell együtt tollasoznunk egy időben.

Kipróbálható sportágak: futás, kerékpározás, zumba, salsa, jóga, sárkányhajózás, utcai fitnesz, nordic walking, asztalitenisz, street workout, tollaslabda, korfball, teqball, lábtoll-labda, harcművészet, amerikai foci.

Program

21.00–21:15 Megnyitó
Felszólalók:

  • dr. Szabó Tünde, EMMI Sportért Felelős Államtitkár
  • Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
  • Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora
  • Szemán Róbert, a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője
21.00–22.45 Zumbafesztivál a nagyszínpadon
21.15 Megnyílik az összes sportolási lehetőség és helyszín
21.15 Rövidtávú élményfutás (3,7 km)
21.45 Hosszútávú élményfutás (10,2 km) – 2 ÖTPRÓBA PONT
22.45–23.00 Salsabemutató a nagyszínpadon
22.00 Középtávú élményfutás (7,3 km) – 1 ÖTPRÓBA PONT
23.00–4.00 Salsa utcabál
23.00 Nyereménysorsolás a regisztráltak között a büfé melletti Ötpróba sátornál
0.00 Éjféli bringázás a kivilágított Budapesten – 1 ÖTPRÓBA PONT
0.00 Rekordkísérlet: szabadtéren a legtöbb működő tollaslabdapálya egy helyen
4.00 Az esemény zárása

A rendezvény helyszíne: Műegyetem rakpart és Pázmány Péter sétány

20 000 ember tudhat valamit: évről évre körülbelül ennyien látogatnak ki ugyanis a Mozgás Éjszakájára. Idén is óriási az érdeklődés: rengeteg sportbarát kapott máris kedvet ahhoz, hogy hagyományos és különleges sportokat űzzön legalább egy nyári éjszaka erejéig – ezúttal a kivilágított Duna-parton. Bordács Miklóst, a sportfesztivál egyik főszervezőjét kérdeztük az esemény kulisszatitkairól és részleteiről.

 

Mi az idei rendezvény különlegessége, miben lesz más, mint a korábbi években?

Elsősorban az új, gyönyörű helyszín miatt, hiszen idén a Hősök tere helyett a kivilágított Duna-parton rendezzük meg a Mozgás Éjszakáját, a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon.

Sportágak tekintetében is bőven szolgálunk újdonságokkal: a 16 kipróbálásra váró mozgásforma között idén megtalálható lesz sok más mellett az amerikai foci és a sárkányhajózás is. Emellett különlegessé teszi a rendezvényt az is, hogy élőzenére zumbázhatnak a fitnesz és a latin zene szerelmesei.

Az est egyik fő attrakciója azonban egy rekordkísérlet: megpróbáljuk együtt megdönteni a hazai szabadtéri tollaslabda Guinness-rekordját. Ehhez összesen 50 pályán kell együtt tollasoznunk egy időben. De várhatóan nagyon látványos lesz az éjféli bringás felvonulás is!

Kiknek érdemes ellátogatni a Mozgás Éjszakájára?

Mindenkinek, hiszen ez egy szabadidős sportrendezvény, ahol egyáltalán nincsenek teljesítményelvárások: a látogatók annyit sportolnak, amennyi jólesik nekik. Éppen az az egyik fő küldetése az eseménynek, hogy kedvet csináljon a rendszeres sportoláshoz és az életmódváltáshoz. Ezért például a futásnál is háromféle távot hirdetünk meg, így a kevésbé edzettek is bátran rajthoz állhatnak. Ráadásul minden sportágnál profi edzők segítenek a kezdőknek. Mindenképpen érdemes kijönni, mert a korábbi évekhez hasonlóan megint óriási közösségi élménynek ígérkezik a Mozgás Éjszakája! Nagyon felemelő és motiváló érzés például, amikor több ezren zumbáznak együtt, egy ütemre. De emellett rengeteg más szórakoztató sportágat is felvonultatunk: különösen izgalmas koordinációs mozgásforma többek között a lábtoll-labda – hogy csak egy újabb csemegét említsek. Egy biztos: ha valaki részt vesz a rendezvényen, felejthetetlen nyári emlékekkel tér majd haza!

Melyik sportágak a legnépszerűbbek?

Leginkább a futás, a bringázás, a zumba, a salsa, a jóga és a sárkányhajózás keltette fel az emberek figyelmét, így ezeknél a sportágaknál számítunk a legtöbb résztvevőre.

Találkozhatnak sztársportolókkal is a látogatók?

Igen, több sportágat olimpikonok és világbajnokok fognak képviselni. Például ilyen a sárkányhajózás, ahol a magyar kajak-kenu sport krémje is megjelenik. De említhetném Szarka Ákos street workout világkupagyőztest, vagy Angyal András versenytáncost is, akit nemcsak nagyszerű eredményei, de tv-szereplései miatt is jól ismernek az emberek: ő a zumbaedzést fogja vezetni. A fitneszórákat szintén csupa jól ismert, népszerű edző tartja, úgyhogy lelkesítésben és szakértelemben nem lesz hiány. De a sportolók mellett sok közéleti személyiség és híresség is ellátogat majd a sportfesztiválra – hogy kik, az legyen meglepetés!

Milyen visszajelzéseket kaptatok az elmúlt években a látogatóktól?

Nagy örömünkre javarészt pozitívat: a legtöbb látogatónk kellemesen elfáradva, mosolyogva és sok-sok elmesélésre érdemes élménnyel tért haza a rendezvényről. De természetesen évről évre igyekszünk még jobbá, szórakoztatóbbá és profibbá tenni a fesztivált. Nagyon barátságos, kb. 20 000 fős közönségünk volt minden alkalommal. Még azoknál a sportágaknál is a jókedv uralkodott, ahol esetleg sorban kellett állni a nagy érdeklődés miatt. Szívből reméljük, hogy ez 2018-ban sem lesz másként!

Ne maradj le, regisztrálj itt még ma!

Ha szeretne részt venni a Mozgás Éjszakáján, az eseményen nyilatkozat és forgatási engedélyt kérni, akkor kérjük, jelezzen vissza az ecsedi.zsuzsanna@olimpiaiotproba.hu e-mail-címre. Köszönjük.

További információ:
www.otprobatokioba.hu/mozgasejszakaja
www.facebook.com/otprobatokioba