Teljessé vált a magyar kajak-kenu-válogatott Eb-kerete

 

Lezárult az Európa-bajnoki válogató.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a K-4 500 méteres egység után Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány csütörtökön kijelölte a plovdivi kontinensviadalon induló férfi ezres csapathajót is. A szakember a Kammerer Zoltán, Noé Bálint, Ceiner Benjámin és Bárdfalvi Márk alkotta egységet nevezi a versenyre.

Az első szegedi válogató alapján öt férfi kajakos, Kammerer Zoltán, Noé Bálint, Ceiner Benjámin, Bárdfalvi Márk és Pauman Dániel neve volt terítéken a férfi K-4 1000 métert illetően. Csütörtökön délelőtt Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány Szolnokon több összeállításban is tesztelte az egységet.

Az öt emberből három négyest próbáltam ki, s nem volt egy másodperc különbség a hajók között. A széljárás ugyan ide-oda változott, de körülbelül ugyanazok voltak a körülmények mindhárom esetben. Mivel az eredmények alapján nem láttam lényeges eltérést az egységek között, ezért úgy határoztam, hogy a válogatón K-1 1000 méteren második helyen záró Ceiner Benjámint, a harmadik Noé Bálintot, valamint a K-2 1000 méteren második helyet szerző Kammerer Zoltánt és Bárdfalvi Márkot nevezem a plovdivi Európa-bajnokságra” – mondta a kapitány.

Volt egy jó, két közepes egység és ebből a háromból indul az egyik – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. – Az Európa-bajnokságig nem sok időnk van, nyilván még variálunk a beülési sorrenden, de most elsősorban mindenki a válogatóra izzít.

Mivel az ötkarikás program változik, s az 500 négyes kerülhet fel a 2020-as tokiói olimpia programjára, így a férfi kajak szakág is teljes átalakulás alatt áll. Nehéz megtippelni, hogy az ezres egység, valamint az 500 méteren rajtoló Nádas Bence, Tótka Sándor, Mozgi Milán, Molnár Péter alkotta hajó milyen eséllyel áll rajthoz a kontinensviadalon.

Mint már korábban is megfogalmaztam, az Európa-bajnokság egy állomás, a lényeg, hogy a világbajnokságra összeálljanak csapathajóink – folytatta a kapitány. – Az ötszáz méteren szereplő négyesünk hétfőn kezdett el együtt dolgozni, ám mivel július második hétvégéjén jön a világbajnoki indulásról döntő második válogató, így elsősorban mindenki arra fókuszál. Jövő hétfőn, majd a válogatót követően, és még kint a kontinensviadalon lesz lehetőségük egy-egy összeülésre.

A magyar Eb-csapat:

férfiak:

K-1:
200 m: Horváth Bence (Graboplast Győri VSE)
500 m: Kopasz Bálint (Algyő SE)
1000 m: Kopasz
5000 m: Solti László (Vasas SC)

K-2:
200 m: Balaska Márk, Birkás Balázs (Bp. Honvéd, Démász Szeged)
500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor (Démász Szeged, UTE)
1000 m: Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert (Bp. Honvéd)

K-4:
500 m: Nádas, Tótka, Mozgi Milán, Molnár Péter (Démász Szeged, UTE, Graboplast Győri VSE, Bp. Honvéd)
1000 m: Kammerer Zoltán, Noé Bálint, Ceiner Benjámin, Bárdfalvi Márk (Graboplast Győri VSE, Bp. Honvéd, Bp. Honvéd, Vasas SC)

C-1:
200 m: Hajdu Jonatán (Dunaferr)
500 m: Fekete Ádám (UTE)
1000 m: Vasbányai Henrik (KSI SE)
5000 m: Varga Dávid (Graboplast Győri VSE)

C-2:
200 m: Hajdu, Fekete
500 m: Korisánszky Dávid, Mike Róbert (KSI SE)
1000 m: Korisánszky, Mike

C-4:
1000 m: Vasbányai, Varga, Sarudi Pál, Fekete (KSI SE, Graboplast Győri VSE, Közgép SE, UTE)

nők:

K-1:
200 m: Lucz Dóra (UTE)
500 m: Takács Tamara (Vasas SC)
1000 m: Bodonyi Dóra (Közgép SE)
5000 m: Bodonyi

K-2:
200 m: Hagymási Réka, Szabó Ágnes (Bp. Honvéd, KSI SE)
500 m: Farkasdi Ramóna, Medveczky Erika (Bp. Honvéd, Démász Szeged)
1000 m: Farkasdi, Bodonyi

K-4:
500 m: Lucz, Takács, Medveczky, Vad Ninetta (UTE, Vasas SC, Démász Szeged, Vasas SC)

C-1:
200 m: Devecseriné Takács Kincső (Graboplast Győri VSE)

C-2:
500 m: Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső (Graboplast Győri VSE)

Vélemény, hozzászólás?