Teljessé vált Gera Zoltán szakmai stábja

Vanczák Vilmos is tagja lesz a Gera Zoltán szövetségi edző vezette U21-es válogatott szakmai stábjának, a csapat két hét múlva tartja első összetartását.

Az MLSZ hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint az U21-es válogatott a következő időszakban nem szerepel tétmérkőzéseken, hiszen automatikus résztvevője a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságnak.

Az első felkészülési meccset szeptemberben, Dániában játssza le az együttes, de Gera Zoltán már augusztus 12-13-án tart egy kétnapos edzőtábort a keretnek.

„Nagyon fontos volt a számunkra, hogy elkezdhessük a munkát – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán, szövetségi edző –, hiszen azok a válogatottak, amelyeknek ősszel elindul a selejtezősorozat, már elkezdték a felkészülést, és ilyen módon előttünk járnak. Számomra az a legfontosabb, hogy megismerjük egymást, hogy kicsit egymásra hangolódjunk, és elkezdjük az edzéseket, éppen ezért mérkőzés ezúttal nem szerepel a programban. Szeretném, hogy a játékosok mielőbb megismerjék az elképzelésünket.”

Az már korábban eldőlt, hogy Gera Zoltán mellett a korábbi válogatott Sándor György is a team tagja lesz. Egy korábbi másik játékostárs, a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos ugyancsak csatlakozik edzőként a stábhoz, a kapusedző Végh Zoltán, az erőnléti edző Gáspár László lesz, a videóelemzői feladatokat pedig Beregi István látja el.

„Nagyon örülök, hogy olyan csapat állt össze a válogatott mellett, amelyet kinevezésemkor elképzeltem, hiszen mindenki segíteni tudja majd a fiatalok felkészítését” – mondta a kinevezések kapcsán Gera Zoltán.

A teljes szakmai stáb:

vezetőedző: GERA Zoltán
pályaedző: SÁNDOR György, VANCZÁK Vilmos
kapusedző: VÉGH Zoltán
erőnléti edző: GÁSPÁR László
videóelemző: BEREGI István
fizioterapeuta: SMELÓ Dávid, SELYEM István
szerelésfelelős: ARANY Zoltán
orvos: Dr. KOLLÁR Iván, Dr. TARR Márton
csapatmenedzser: TEODORU Bence

fotó: mlsz.hu