Telt ház lesz a Wales elleni Eb-selejtező mérkőzés

Férfi A-válogatottunk legközelebbi hazai mérkőzésén Wales ellen lép a Groupama Aréna gyepére június 11-én, 20.45-kor.

Az MLSZ hivatalos honlapjának szombat esti közlése szerint a találkozóra péntek reggel indult el a jegyértékesítés a Szurkoló Klub tagjai számára, akik rögtön lecsaptak a lehetőségre, és két nap alatt minden belépő gazdára talált. A május 18-i, női BL-döntőre is elfogyott minden jegy.

Mint az a válogatott mérkőzéseknél szokás, a Wales elleni Eb-selejtező találkozóra is a Szurkolói Klub tagjai válthattak először belépőt, 15%-os kedvezménnyel. A klubtagok éltek is a lehetőséggel és rövid idő alatt az összes jegyet megvásárolták.

A Szurkolói Klub tagságnak számos előnye van a jegyelővételi lehetőség és a 15%-os jegyárkedvezményen felül is. Klubtagjaink exkluzív tartalmakkal színesített hírlevelünkből értesülhetnek a válogatottal kapcsolatos legfrissebb információkról, továbbá részt vehetnek rendszeres nyereményjátékainkon, ahol értékes ajándékcsomagokat, vagy akár a válogatott játékosaival való személyes találkozót is nyerhetnek. A Szurkolói Klubba a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon regisztrálhatnak.

Hatalmas az érdeklődés Marco Rossi együttesének szereplésére, amit az is jól mutat, hogy a márciusi, Horvátország elleni meccs előtt 6000 szurkoló váltott bérletet a teljes selejtezősorozatra.

És mint az ismert, a Szlovákia–Magyarország Eb-selejtezőn néhány magáról megfeledkező szurkoló rasszista magatartása miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szektorbezárással büntette az MLSZ-t, így 3000-rel kevesebben lehetnek ott a Wales elleni találkozón. Mindezek révén az eladható jegyek száma radikálisan lecsökkent, a szabad helyek mindössze néhány óra alatt elfogytak.

A büntetés miatt lezárt D3 és D4 szektorokba szóló bérletek tulajdonosai a D1 és D2 szektorokba szóló jegyeket kapnak. Azok, akik online vásárolták meg a bérleteket, a vásárláskor használt e-mail címükre kapnak értesítést erről és jegyüket is itt kapják meg. Aki jegyirodában vette bérletét, az jelentkezzen az mlsz@tex.hu e-mail címen, ahol pontosabb tájékoztatást kap hogyan juthat jegyéhez.

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokság budapesti találkozóira várhatóan szintén nagy lesz a jegyigény. A szurkolók első körben az UEFA weboldalán regisztrálhatnak, ami még semmilyen költséggel nem jár, de aki ezt nem teszi meg, annak később nagyon kis esélye lesz jegyhez jutni.

Hasonlóan gyorsan fogytak a jegyek a női Bajnokok Ligája döntőjére is, ami szintén a Ferencváros stadionjában lesz május 18-án. A döntős csapatok, a Lyon és a Barcelona is visszaadott egy kontingenst az előzetesen általuk kért, de el nem adott jegyekből. Ezek eredetileg nem voltak Magyarországon értékesíthetőek, de az elmúlt napokban itthon is lehetett vásárolni belőlük – a szurkolók pedig azonnal rácsaptak az újabb, a korábban eladottakhoz hasonlóan igen kedvező áron kínált belépőkre, és mostanra egyetlen hely sem maradt a ferencvárosi stadionban.

Nem véletlen ez a nagy érdeklődés, hiszen az európai női klubfutball csúcseseménye lesz a döntő. A telt házas mérkőzés a sorozat 2009-es megújulása óta a 10. finálé, amelyen a Lyon ötödször, vagy a Barcelona először emelheti a magasba az impozáns serleget Budapesten. A mérkőzés 18.00-kor kezdődik, de érdemes már korábban megérkezni a Ferencváros Arénához, hiszen a szurkolókat különböző színes programok várják.

A találkozó jelentőségét növeli, hogy az első döntő lesz, amelyet a férfiak viadalától független időpontban és városban rendeznek meg. A meccsnek a helyszínen kívül azonban más magyar vonatkozása is lesz: A rekordgyőztes Lyon színeiben futhat ki a pályára a budapesti születésű, ám német válogatott Marozsán Dzsenifer, illetve a játékvezetői csapatban kapott helyet Kulcsár Katalin és Török Katalin is.