Torba Erik és Rácz Richárd vigaszágas a budapesti U23-as vb-n

A Budapesten zajló U23-as birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján a magyarok közül öt kötöttfogású volt érdekelt.

A Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint közülük az idei Európai Játékokon ezüstérmes Torba Erik (63 kg) hatalmas csatában 7-5-re kikapott az Eb-bronzérmes, U23-as kontinensbajnok grúz Kavdzsaradzétól, ám legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon még szerepelhet, először bolgár rivális ellen. Az orosszal szemben veszítő Rácz Richárd (55) hasonlóképp folytathatja örménnyel.

(Rácz Richárd alul, fotó: MBSZ)

Érsek Róbert (130) oroszt és horvátot is vert mindössze 105 kilósan, de a törökkel szemben alulmaradt a negyeddöntőben, és kiesett, csakúgy, mint egy győzelem után a kazah mumusától 2-1-re kikapó, kétszeres U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán (77), valamint az U23-as Eb-2. románt megverő, a kubaitól viszont kikapó Papp Bertalan (87).

Szombaton rajtoló honfitársaink közül Kecskeméti Krisztián (60 kg) amerikai, Balatoni Bence (67) norvég, Kajtán Olivér (72) moldovai, az idei junior Eb-győztes Lévai Tamás (82) ukrán, a hozzá hasonlóan 2019-es junior kontinensbajnok Szőke Alex (97) pedig kazah riválissal kezd a Ludovika Arénában.

Fotó: MBSZ