Új színeket kap a tatami Tokióban

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) és az Össz-japán Judo Szövetség (AJJF) megállapodást kötött arról, hogy a 2019-es tokiói világbajnokságon és a 2020-as olimpián új színeket kap a küzdőfelület.

A Judoinfo szakportál közlése szerint az új színösszeállítást már az áprilisi össz-japán judobajnokságon láthatja majd a publikum, a nemzetközi színtéren pedig az augusztus 25-én kezdődő tokiói világbajnokságon „mutatkozik be”.

A japán szövetség elnöke, Jamasita Jaszuhiro így vélekedett: „A most bejelentett új tatami megítélésünk szerint különleges atmoszférát biztosít majd az olimpiai játékoknak. Az olimpián a judósok teljesítményével is arra szeretnénk majd inspirálni a szurkolókat, hogy nekik is legyen elég bátorságuk megküzdeni az álmaikért.”

Az IJF hivatalos partnere, a Taishan Sports készíti el az új, piros és kék színű tatamikat, amelyek a várakozások szerint a televízió nézők és a helyszínen szurkolók számára is kedvezőbb összhatást nyújtanak majd, mint a jelenlegi piros és sárga színösszeállítás. Arról egyelőre nem született döntés, hogy az IJF más eseményein is használni fogják-e az új színeket.