Újabb hét döntő a mersini Világkupán

Parádéztak a magyar tornászok a mersini Challenge Világkupa selejtezőjének második napján, hiszen felülmúlva pénteki teljesítményüket, ezúttal hét finálés helyet szereztek: Bácskay Csenge gerendán, Böczögő Dorina talajon, Mészáros Krisztofer ugráson, Balázs Krisztián gyűrűn és nyújtón, Tomcsányi Benedek gyűrűn, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón került a legjobbak közé.

A magyar szövetség közléséből kiderült, hogy szombaton a selejtezők második napjával folytatódott a mersini Challenge Világkupa. A hölgyek gerendán és talajon, míg az urak ugráson, gyűrűn és nyújtón mutatták be gyakorlataikat. A nőknél Böczögő Dorina 12.600 ponttal első helyen került be a talaj döntőjébe, Székely Zója ugyanezen a szeren 12. lett (11.250). Draskóczy Imre szövetségi kapitány helyszíni beszámolója szerint a Postás SE kiválósága másik szerén, a gerendán rontott, így nem került be a vasárnapi fináléba (10.650; 12. hely). Bácskay Csenge ugyanitt a nyolcadik helyen végzett , 11.500-zas pontjával holtversenyben a török Cemre Kendricivel, de magasabb kiviteli pontszámának köszönhetően Bácskay kvalifikált a döntőbe.

A férfiaknál ugráson két győri tornász indult. A szer Mészáros Krisztofernek sikerült, aki 13.850 ponttal hetedikként jutott a vasárnapi fináléba. Ez a bravúr nem sikerült Tomcsányi Benedeknek, akinek gyakorlatát 13.600 ponttal díjazták (11. hely). A fiatal tornász azonban javított gyűrűn, ahol 13.250 ponttal (8.) lett finalista, itt Balázs Krisztián 13.300 ponttal hetedikként szintén döntős. A napot a nyújtó zárta. Itt a szer specialistája, Vecsernyés Dávid 14.250 ponttal ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a többieket, többek között a a szer junior Európa-bajnokát, Balázs Krisztiánt, aki 14.000 ponttal másodikként jutott a legjobbak közé.

A magyarok eddigi teljesítményére nem lehet panasz, hiszen a pénteki öt és a szombati hét fináléval tucatnyi döntős helyet szereztek.

Szűcs Róbert, férfi vezetőedző:

Igazából a mai napban a legpozitívabb az volt, hogy nem igazán rontottak a fiúk. Minden gyakorlatuk pontos volt, a nyújtó különösen jól ment mindkét versenyzőknek. Meglepetés volt Mészáros Krisztofer ugrás fináléja, ugyanis ott igazából csak gyakorló céllal indultunk.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:

Böczögő Dorina hozta a formáját, szépen hiba nélkül versenyzett. Reménykedem benne, hogy a fináléban is hasonló magabiztos teljesítményt nyújt majd talajon. Gerendán Székely Zója lába megcsúszott, így nem jutott döntőbe. Bácskay Csenge esetében is volt egy kis megingás, de végül bejutott a fináléba. Nála külön érdekesség, hogy először elsőszámú tartalékként hozták ki, a pontszámát tekintve ugyanis holtverseny volt közte és a török versenyző között, magasabb kiindulója miatt viszont a hazai tornászt rangsorolták előrébb, azonban óvást nyújtottam be, hiszen ilyen esetekben a kiviteli pontszámot kell figyelembe venni, amiben viszont Csenge volt az erősebb. Az óvást elfogadták, így Csenge nyolcadikként ott van a döntőben.