Újabb játékos kapta el a koronavírust a MOL-Pick Szegednél

A hétközi Kielce elleni BL-mérkőzést követően a protokollnak megfelelően 24 óra eltéréssel két PCR-teszten vettek részt. Az eredmények megérkezéséig az utazó keret minden tagja hatósági karanténban volt.

A MOL-Pick Szeged hivatalos honlapjának vasárnapi közlése szerint a tesztek eredménye alapján újabb játékosuk fertőződött meg Covid-19 vírussal. Az eljárásrendnek megfelelően az MKSZ-t és az EHF-et, illetve a Kielce és a HC Vardar 1961 csapatát értesítették, emellett folyamatosan kapcsolatban vannak az ÁNTSZ-szel, valamint a rendőrséggel.

A Kielcébe utazó keretük minden tagja ismét hatósági karanténba került. A folyamatos tesztelésről, illetve az elkülönítésről a MOL-Pick Szeged továbbra is folyamatosan intézkedik.

A szegedi együttes eddig is a szokásosnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetett be és a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy sportolóik, stábtagjaik, valamint munkatársaik egészségét megőrizzék.

Az október 1-jére kiírt, HC Vardar 1961 elleni mérkőzésükre szóló jegyértékesítést felfüggesztették.

Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről amint további, megosztható információval rendelkeznek a szurkolóikat és a nyilvánosságot tájékoztatják.