Újabb lépés a cél felé

Szombaton délután a listavezető, a mérkőzés előtt 35 ponttal álló DSZC-Eötvös DSE az utolsó, mindössze 3 egységet gyűjtött Miskolci Vasutas SC-MVSI együttesét fogadta.

A debreceni klub tájékoztatása szerint a táblázaton elfoglalt helyezéstől függetlenül a debreceniek tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen rendkívül kiegyenlített a bajnokság. A miskolci találkozón is csak szoros végjátékok után tudtak 3:0-ra győzni, ráadásul most először hiányzott a hajdúságiak eddig minden mérkőzésen kezdőként szereplő feladója, Németi Rebeka, további az elmúlt megmérettetéseken remeklő Máté Gréta és Zolnai Vanda sem állt ezúttal rendelkezésre. A hazaiak passzolóját, a játékot lázasan is vállaló Kovács-Miskolczi Noémi helyettesítette.

Két figyelmetlenség után két pontos vendég-vezetéssel kezdődött a játék. Szép lassan átvette az irányítást a bajnokesélyes és 6 pontos előnyre tett szert. Néhány labdamenetben ismét hiányzott a koncentráció, de egy időkérés után tovább nőtt a különbség és 9 ponttal nyerte a kezdő etapot a DSZC-Eötvös DSE.

A második játszmában ismét két egységgel vezetett a Miskolc, ezúttal a debreceniek támadásai tévesztettek irányt. A borsodiaknál Papp Dóra jól osztogatott és nyitásaival is megtréfálta a házigazdákat, így Fehér Panniéknak sok energiájukba került az egyenlítés. 8:8-tól 17:17-ig felváltva vezettek a csapatok, a végjátékban azonban az örökifjú Vojth Ildikó vezérletével a házigazdák akarata érvényesült.

A harmadik szettben is a vendégek kezdtek jobban, olyannyira, hogy 2:6-nál időkérés és csere is történt hazai oldalon, az erőn felül teljesítő Kovács-Miskolczi Noémit a Belgiumból hazatért Kiss Viktória váltotta. Megrázta magát a DSZC-Eötvös DSE és Domonkos Kitti nyitássorozatánál már 11:9-nél az ellenfél élt a játékmegszakítás szabályos eszközével. Az egyre jobban belelendülő hazaiak azonban már nem engedték ki a kezükből az irányítást, Molnár Vivien nyitásaival, több jó blokkal és támadással, tetemes különbséggel nyerte a játszmát és a mérkőzést a hajdúsági gárda.

A találkozó a DSZC-Eötvös DSE számára a második forduló utolsó összecsapása volt. A második szakaszban a debreceniek minden találkozójukat megnyerték, így a március 17-én kezdődő harmadik fordulóban egyetlen győzelem is elég számukra a bajnokság megnyeréséhez.

DSZC-Eötvös DSE – Miskolci Vasutas Sport Club-Miskolci Városi Sportiskola 3:0 (16, 21, 15)

DSZC-Eötvös DSE: Barnucz Gréta, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Domonkos Kitti, Kovács-Miskolczi Noémi. Csere: Dr. Kovács Katalin, Harmati Andrea, Kiss Viktória, Molnár Vivien. Edző: Szombathy András.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb 2019. március 17-én (vasárnap) a Kispest SE ellen lép pályára idegenben.