Újabb magyar aranyérmek a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon – videó

3 nap alatt eddig 14 arany, 13 ezüst és 8 bronzérmet szerzett delegációnk.

Magyar Speciális Olimpiai Szövetség helyszíni beszámolója szerint bocsában, görkorcsolyában és úszásban gyarapodott a magyar aranyérmek száma a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok versenyében.

A női és férfi 2X100 méteres váltó is kiváló eredménnyel, jó technikával utasította maga mögé ellenfeleit.

A Mayer Barbara-Bartha Beatrix, valamint a Péter Dávid-Hocza Róbert kettős is győzött divíziójának döntőjében a görkorcsolyázóknál.

Úszásban Szilágyi Zsanett teljesített kimagaslóan, hatalmas küzdelemben nyerte meg a 200 méteres gyors fináléját. A nap negyedik magyar elsőségét Rácz József szállította, a stratégiáról és taktikáról szóló golyós sportág, a bocsa képviselőjeként.

Hosszú évek kemény munkája előzte meg ezt a remek eredményt.

Három ezüstéremnek is örülhettünk a harmadik hivatalos versenynapon. Lakatos Márió 1500 méteres síkfutásban, Jenei Zoltán 200 méteres gyorsúszásban, míg Wendler Csaba a férfi egyéni bowlingosok mezőnyében lett második.

Bronzérmet szerzett a szintén bowlingos Rénes Márta, a görkorcsolyázó Hocza Róbert 300 méteren, valamint az úszó Rauch Róbert 100 méter pillangón.

Egyesített labdarúgó csapatunk 3-1-re legyőzte Ghána együttesét, Csenteri Csaba mesterhármasával.

A kosárlabda csapat csoportgyőztes lett, miután 24-12-re nyert Ausztrália ellen. A rájátszás következik számunkra.

Teniszezőink esetében kiderült, hogy döntőt játszhat a Keresztesi Alexandra- Cservenka István vegyespáros, és az is, hogy biztosan lesz aranyérem ebben a sportágban már hétfőn, hiszen Cservenka István és Sárosi Balázs küzdhet meg egymással a fináléban.

Yas Islanden a kerékpárosok 5 km-es távján Varga Mónika negyedikként, Kovács Dániel pedig hatodikként zárt. A bowlingteremben a két érem mellett egy kiváló 5. hely is született, amely férfi egyéniben Nagy András nevéhez fűződik.

fotó: Magyar Speciális Olimpiai Szövetség