Újabb négy döntő Bakuban

A csütörtöki két finálés hely után pénteken négy újabb döntőt szerzett a magyar küldöttség a tornászok bakui Világkupáján.

A kvalifikációs versenyek második napjával folytatódott az azeri vk, ahol a hölgyek két (gerenda, talaj), a férfiak három (ugrás, lólengés, nyújtó) szeren mutatták be gyakorlataikat – számolt be pénteken a Magyar Torna Szövetség. A nőknél talajon az előző, kairói viadalon aranyérmet szerző Böczögő Dorina most is remekelt, és 13.000 ponttal másodikként jutott a fináléba. A jó példa ragadós: Schermann Bianka (12.500) is döntőzik talajon, méghozzá nyolcadikként kvalifikált. Schermann másik szerén, gerendán is remekelt: 12.633 egységgel szintén nyolcadikként került be a döntőbe. Még nála is jobban teljesített Szilágyi Nikolett, aki hetedikként (12.800) végzett a selejtezőben, és ott lesz a legjobbak között vasárnap.

A férfikanál Tomcsányi Benedek ugráson 14.133 ponttal elsőszámú tartalék lesz. Bátori Szabolcs lólengésen 10.966 ponttal zárt. A csütörtökön korláton döntőbe kerülő Balázs Krisztián lólengésen (12.033) és nyújtón (11.500) is bemutatta gyakorlatát, fináléba azonban nem került.
A selejtezőknek ezzel vége, szombaton és a vasárnap a szerenkénti döntőket rendezik, magyar érdekeltségekkel.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:

Nagyon sikeres napon vagyunk túl, ilyen még talán soha nem is volt, hogy négyből négy finálé lett. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mindenki kiegyensúlyozottan és szépen szerepelt, és mind a négy gyakorlat, a két talaj és a két gerenda is rontás nélküli volt itt a selejtezőben, ez óriási dolog, ráadásul ahogy már csütörtökön is mondtam, erős mezőny van. Az pedig külön kiemelendő, hogy a két gerendagyakorlat ilyen jól sikerült. Bizakodva nézünk a döntők elé, és remélem, hogy folytatjuk ezt a jó szereplést.

Szűcs Róbert, férfi vezetőedző:

Nem szereztünk döntőt a mai napon,Balázs Krisztián lólengésben megcsinálta gyakorlatát,de kiviteli pontszámán még javítani kell, sajnos a nyújtót elrontotta, így nem került döntőbe. Bátori Szabolcs lólengésben versenyzett, jó gyakorlatot csinált, de leugrását a D-zsűri nem fogadta el. Tomcsányi Benedek ķét jó ugrást mutatott be, és a 8.helyezett hongkongi versenyzővel azonos pontszámot kapott, de a jelenlegi holtverseny szabály nem nekünk kedvezett,így elsőszámú tartalékpozícióba került. Holnap szorítunk Balázs Kikinek a korlátdöntőben!

 

Két finálé a bakui Világkupán


 

Részletes program, torna Világkupa, Baku (helyi idő szerint):
Április 2., 12:00-13:30 döntők, 1.nap (férfiak: talaj, korlát, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
Április 3., 12:00-13:30 döntők, 2.nap (férfiak: ugrás, lólengés, nyújtó; nők: gerenda, talaj)

 

fotó: MATSZ / Freschli József