Újra láthatjuk a Millennium Masters csapatot alkotó olimpiai bajnokokat

A felnőtt férfi és a Masters vízilabda krémje kétnapos tornán száll vízbe a Margitszigeten.

2020. Augusztus 12-én és 13-án a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 2020 döntőinek. A nézők, mindamellett, hogy a hazai mezőny legerősebb felnőtt korosztályú csapatainak összecsapásait izgulhatják végig, a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű Masters Strandvízilabda Kupa mérkőzéseinek keretében minden bizonnyal utolsó alkalommal láthatják a Millennium Masters játékosait, a hazai vízilabda legendás, több olimpiai aranyat szerző keretét egy csapatként.

A szervezők csütörtöki közlése szerint augusztus 12-13-án lesznek a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa legfontosabb meccsei, az elődöntők és a döntő a Margitsziget Hajós Alfréd Uszodában. A férfi kupában még több forduló vár a játékosokra mire kiderül ki lesz a legjobb négy, aki a finálé részvevője lesz. A Margitszigeten zajló neves rendezvényen a legjobb felnőtt játékosok mellett vízbe szállnak majd az egykori olimpiai bajnokok is. A Waterpolo Masters Summer Cup résztvevői a Millennium Masters olimpiai bajnok legendákból álló sztárgárda, a koreai világbajnokságon aranyérmes Oázis Sport Club, az OSC Masters játékosokból álló, valamint az FTC Masters, 1998-as KEK győztes csapat. A Millennium Masters összeállítása: Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Biros Péter.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Millennium Masters csapat egyik kiválósága, Kiss Gergely, aki tavaly búcsúzott aktív pályafutásától, így nyilatkozott – „A vízilabda újraindulása örömteli 4 hónap után, ezért szeretnénk a közönségnek minél több élményt adni!  Ugyan az idő rövidsége miatt nem lesz sok közös edzésünk, így a felkészülés gerincét az önálló edzések adják, illetve sokan a klubjuknál készülnek az utolsó közös megmérettetésre.”

Az 1998-ban, az Olympiakos ellen KEK (Kupagyőztesek Európa Kupája) győztes FTC-t két éven át irányító Godova Gábor büszkén emlékszik vissza – „Mint az évszámból is kiderül még nem volt senki olimpiai bajnok, de hihetetlen motivált csapatot sikerült összerakni, akik mindent megtettek azért, hogy sikeresek legyenek. A csapat fiatal kora ellenére több szép sikert ért el, és több későbbi eredményes válogatott játékos került ki közülük. Érdekes lesz megint együtt lenni Velük.”

Az OSC Masters így nyilatkozott a tornán való részvételükről – „Egyrészt megtiszteltetés, hogy a Millenniummal játszhatunk, legalább egy tornán, hiszen az eredmények függvényében dől el, hogy valójában játszunk e velük. A Millennium Masters idősebb részét jobban ismerjük, csapattársaink, ellenfeleink voltak legalább utánpótlás szintjén. Másrészt felkészülésünket szolgálja, hiszen csapatunk a Gyarmati Dezső Bajnokságban is játszik, így minden mérkőzés, fejlődés is egyben.”

 „Az Oázis SC rendszeresen, évről-évre részt vesz Masters kategóriájú Európa- és világversenyeken, ugyanakkor egy hazai megmérettetés egy olyan tornán, ahol a Millennium Masters-szel is megmérkőznek, hasonlóan fontos a számukra, hiszen ilyenkor egykori csapattársak, ellenfelek és barátok is találkoznak, ami többet jelent mindenkinek, mint egy „sima” vízilabda mérkőzés. Emellett természetesen nyerni szeretnének, ezért teljes erőbedobással szállnak majd vízbe.”

Bár a felkészülés nehézségeiről minden csapat beszámol, a szorgalom és az edzésekhez, sporthoz köthető alázat, valamint a tehetség a biztosítéka, hogy kihagyhatatlan élmény vár mindenkit idén augusztusban. A Masters mérkőzéseket a strandvízilabda szabályai szerint 20 méter hosszú pályán 4+1 játékos játssza.

Napi program

  1. AUGUSZTUS 12. (SZERDA)

16:30 KAPUNYITÁS

18:00 MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ I.

19:15 MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ II.

20:45 MASTERS  ELŐDÖNTŐ I

21:30 MASTERS ELŐDÖNTŐ II.

  1. AUGUSZTUS 13. (CSÜTÖRTÖK)

16:30 KAPUNYITÁS

18:00 MAGYAR KUPA BRONZMÉRKŐZÉS

19:15 MAGYAR KUPA DÖNTŐ

20:30 DÍJÁTADÓ CEREMÓNIA

20:45 MASTERS BRONZMÉRKŐZÉS

21:30 MASTERS DÖNTŐ

22:15 DEDIKÁLÁS, FOTÓZÁS

A Waterpolo Masters Summer Cup-ra augusztus 8-án indul a jegyértékesítés az Eventim oldalán.

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt