Újra magyar profi boksz élőben a Sport TV-n – videó

A Sport TV-n lesz látható Magyarország vezető bokszistállója, a Felix Promotion idénynyitó gálája. Az élő közvetítés pénteken 21:30-kor kezdődik a Sport2-n.

A sportcsatorna közlése szerint hosszú idő után újra élőben közvetít magyar rendezésű ökölvívó-gálát a Sport TV. A korábban az istállók közül a Felix Promotion és a Polish Boxing Promotion, a bokszolók esetében pedig például Nagy „Csonttörő” János és Kótai Mihály felfuttatásában is szerepet játszó televízió ezúttal a vezető magyar bokszistálló, a Felix Promotion első 2019-es gáláját tűzi műsorára péntek este 21:30-tól a Sport2-n.

Rácz Félix csapatából ezúttal az első számú bunyós, Szellő Imre vívja a főmeccset, ő Denis Simcic legyőzésével kerülhet közelebb nagy álmához, a világbajnoki címmérkőzéshez. A hibátlan mérlegű cirkálósúlyú ökölvívóra legközelebb minden bizonnyal már eliminatori mérkőzés vár, ellenfele a belga Ryad Merhy lehet. A tárgyalások jól haladnak, Merhy menedzsere a budakalászi gálán is ott lesz, így akár a megállapodást is nyélbe üthetik pénteken.

Szellőt a négy legfontosabb szervezet rendre a legjobb 15 között rangsorolja (a legelőkelőbb helyen, a másodikon a WBO-nál áll), de nem ő lesz az egyetlen, a tág elitből kesztyűt húzó magyar bunyós péntek este. Kis Máté, a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka, a szervezet világranglistájának 12. helyezettje a tanzániai Hussein Itaba ellen vív nyolc menetre tervezett ütközetet. Aztán pedig a tavasz végén jöhet egy újabb rangos feladat.

„Mindig örülünk, ha látványos stílusú magyar bokszolók kerülnek a Sport TV képernyőjére. Kótai Mihállyal nagyon szép pályát futottunk be, és remélem, Rácz Félix mostani csapatából valaki szintén eljut azokba a magasságokba. Ennek szurkolok, ha pedig ebben a mi eszközeinkkel még támogatni is tudjuk, annak főszerkesztőként külön is örülök” – mondta Máté Pál, a Sport TV szakmai vezetője.

A Sport2-n pénteken 21:30-tól élőben jelentkezünk a Felix Promotion évadnyitó gálájával.