Ünnepség Mészároséknak Győrben

Hazaérkezésüket követően kedden Győrben köszöntötték az Európa-bajnokságon remeklő férfi felnőtt és junior tornászokat, a GYAC versenyzőit, így a talajon Európa-bajnoki ezüstérmes Mészáros Krisztofert, Kardos Botondot és Tomcsányi Benedeket, valamint a junioroknál egyéni összetett aranyérmes Molnár Botondot, aki ugráson pedig harmadik lett.

Az eseményre a Győri Olimpiai Sportparkban került sor, ahol edzők, családtagok, a média képviselői és természetesen a klub növendékei nagy ovációval várták a müncheni EB győri hőseit. Az élménybeszámolók után felelevenítették Mészáros talajgyakorlatát, illetve Molnár ugrását, amivel ezüst-, illetve bronzérmet szereztek a tornászok – számolt be a Magyar Torna Szövetség.

A klubvezetés részéről Papp Oszkár elnök köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a sportolók teljesítményét, illetve tolmácsolta a város polgármestere, Dr. Dézsi Csaba András jókívánságait. Ezt követően mindenkinek volt lehetősége megnézni az érmeket, valamint a közös képet készíteni a válogatott tornászokkal.

Emlékeztetőül: a magyar férfi felnőtt csapat a hatodik helyen  végzett a nemzetek versenyében, Mészáros Krisztofer pedig megszerezte a magyar tornasport első talaj Eb-ezüstérmét a szerenkénti döntőben. Az junioroknál a csapat szintén hatodikként fejezte be a kontinensviadalt, míg Molnár Botond összetettben Európa-bajnok, ugráson pedig bronzérmes lett.

Mészáros Krisztofer:

Boldog vagyok, hogy ennyien voltak itt ma. Nagyon jó érzés Európa-bajnoki ezüstérmet szerezni, úgy is voltam vele, hogy mindenképpen szeretnék egy érmet nyerni. Ez össze is jött, méghozzá talajon, ahol csak a regnáló olimpiai bajnok tudott megelőzni. Az Európa-bajnokság jól meg volt szervezve, a tranzittal egy kis csúszást tapasztalhattunk, de az ételek, a szállás minden más kiváló volt. Egy hét szünetet kaptam, de utána gőzerővel készülök a világbajnokságra. 

Molnár Botond:

Azt az érzést, amikor a dobogó tetején állok, és nekem szól a himnusz… , azt nem lehet leírni, az egy egészen elképesztő és semmihez sem hasonlítható érzés. Bízom benne, hogy sokszor fogom még átélni. Az Európa-bajnokság nagyon jó volt, egyedül a transzferrel volt némi problémánk, de azt leszámítva, minden flottul ment. Most lesz egy kis pihenőm, két hét, aztán pedig készülök a felnőtt mezőnyre, ahova még erősödnöm kell, de azon leszek. Jól éreztem magam ezen a fogadáson.

Fotó: Freschli József/MATSZ