Vecsernyésnek elsőre nem sikerült a döntő

A BHSE Vk-győztes és Eb-bronzérmes tornásza új elemekkel kiegészített gyakorlatát először mutatta be az ausztráliai Melbourne-ben megrendezett Világkupán.

A Magyar Torna Szövetség szombati közléséből kiderült, hogy Vecsernyés Dávid vasárnap edzőjével, Kelemen Zoltánnal utazott ki az idei sorozat első helyszínére, ahol a nyújtó selejtezőjében szerepelt.

Kelemen Zoltán tájékoztatása szerint új eleméből, a Cassinából kicsúszott a keze és leesett a szerről. Ezt követően folytatta gyakorlatát, de nem tudta kipihenni az esést, így 11.166 ponttal nem sikerült kvalifikálnia magát a vasárnapi döntőbe.

Kelemen Zoltán, vezetőedző, BHSE: Ez most Dávidnak sajnos nem sikerült, a Cassinából kicsúszott a keze, és nagyon keményen a hátára érkezett, fejét is megütve. Folytatta a gyakorlatot ,de nem tudta kipihenni az esést, és a Kolmanból is leesett. Sajnos ilyen a nyújtó, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Epke Zonderland is rontott. Haladni kell tovább, nem szabad visszatérni a régi gyakorlatához. Remélem, hogy a következő versenyen sikerülni fog.