121 éves a Ferencvárosi Torna Club!

Május 3-án ünnepli fennállásának 121. esztendejét a Ferencvárosi Torna Club.

A fradi.hu pénteki közlése szerint 120 esztendeje annak, hogy Budapest IX. kerületében, a Bakáts téren megalapították a Ferencvárosi Torna Clubot. 1899. május 3-án alapított egyesület címerét minden fradista ott látja maga előtt. A kilenc csík – öt zöld, és négy fehér – Budapest IX. kerületét szimbolizálja, a pajzsszerű címer alján található három E betű pedig klub jelmondatára utal: Erkölcs, Erő, Egyetértés.

Az FTC történelme egyedülálló, és példátlan sikerekben gazdag. Természetesen nehéz időszakból sem volt kevés, ám egyesületet az sem törte meg, ha éppen önkényesen elvették színeit és nevét, ha törvénytelenül a másodosztályba száműzték, vagy legjobb játékosait elkobozták.

A Fradi minden korban egyet jelentett a sikerrel, a népszerűséggel és a szenvedéllyel. 120 évvel ezelőtt pár lelkes fiatal óhatatlan vágyat érzett aziránt, hogy szervezett, egyesületi kereteken belül űzhesse kedvenc sportágát, a labdarúgást. Az ő vágyálmuk köszön vissza minden egyes mérkőzésen – legyen az bármely szakosztály erőpróbája –, ahol ferencvárosi sportoló pályára lép. A Fradi Szív dobogását semmi nem tudta megállítani, ugyanazt jelenti a már milliósra duzzadt tábornak az FTC zöld-fehér színe, mint annak idején, a Bakáts téri alapítóknak.

További részletek a fradi.hu-n olvasható.

Boldog születésnapot, Ferencvárosi Torna Club!