13 magyar egység a döntőben az Acro Cup-ban

Jó hangulat és telt ház várta a versenyzőket, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol a Balance Akarobatika és Torna Club immár második alkalommal rendezte meg Budapest International Acro Cup-ot. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeztek versenyzők.

A Magyar Torna Szövetség közlése szerint szombaton a késő estig tartó selejtezőkből a legfiatalabbak mezőnyében hat magyar egység is a döntőbe jutott. A Ferencváros, a Grassalkovich SE, a Postás Sportegyesület valamint az Érdi Torna Club egy, míg a Budai Akrobatikus Sport Egyesület két csapatot delegált a legjobbak közé.

A 11-16 évesek között két ferencvárosi együttes jutott a döntőbe. A 12-18 éveseknél a Balance ATC–FTC–Postás SE vegyes csapata mellett, a Budai Akrobatikus Sport Egyesület két duója, a Ferencvárosi Torna Clubból pedig Nyári Zsolt, Vadász Heléna kettőse kvalifikálta magát a fináléba. A vasárnapi döntőkben a felnőtteknél az FTC színeiben induló Meleg Dóra, Vadász Virág párosért szoríthatunk.

Vincze Gábor a Magyar Torna Szövetség akrobatikus torna szakági vezetője:Nagyon büszke vagyok, hogy immár második alkalommal tudjuk megrendezni a versenyt. Így az első nap után, azt tudom mondani, jó érzés volt látni, hogy ennyi embert megmozgat ez a rendezvény. Jó hangulat volt itt az arénában, a magyar egységek pedig remekül szerepeltek, ez külön öröm.”