13 nap alatt 21 Bundesliga-meccs lesz a Sport TV-n

Lezajlott a koronavírusjárvány utáni első forduló a Bundesligában, benne egy Ruhr-vidéki (Dortmund-Schalke) és egy magyar (RB Leipzig-Freiburg) rangadóval. A folytatás sűrű programot tartogat, és a Sport TV rajta tartja a kezét a német foci ütőerén, elég csak a következő két hetet nézni.

A Sport TV hivatalos holnapjának keddi közlése szerint május 22-én, pénteken a Hertha BSC – Union Berlin meccsel indul el az a 13 napos sorozat, amely alatt 21 élvonalbeli találkozó kerül képernyőre a Sport1-en és a Sport2-n. A párosításokra nem lehet panasz, mert például a berlini rangadó vagy a Szalai Ádám-Gulácsi Péter (Mainz kontra RB Leipzig) párharc mellett a „Der Klassiker” is vár ránk: május 26-án, kedden 17:45-től láthatjuk a Dortmund-Bayern derbit (Sport1). Utóbbi alapvető befolyással bír a bajnokság végkimenetelére, ha matematikailag nem is dől el, de egy győzelemmel a Bayern hatalmas lépéselőnyre tesz szert, míg dortmundi siker esetén akár ötös párharc is lehet a salátástálért júniusban.

A folytatásban is sűrű lesz a német naptár, június végéig előreláthatólag még több mint 80 találkozó kerül képernyőre Magyarországon a német első- és másodosztályból. A mérkőzések ugyan zárt kapuk mögött zajlanak, de a Sport TV kommentátorai, Bartha Zoltán, Faragó Richard, Fülöp László, Haraszti Ádám, Kassai-Tóth Csaba, Méhes Gábor és Petur András mindent megtesznek annak érdekében, hogy a minőségi foci hangulatára így se legyen panasz.

A Bundesliga éllovasa jelenleg a Bayern München 58 ponttal, és mindössze 4 pontra van lemaradva tőle a Borussia Dortmund, de például a Gulácsi Pétert és Willi Orbant a soraiban tudó, negyedik helyen álló Lipcse is 51 ponttal áll. Sallai Roland és a Freiburg az Európa-ligáért küzd, míg Szalai Ádám és a Mainz pillanatnyilag előnyben van a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

Bundesliga-meccsek kizárólag a Sport TV műsorán. Május 22-től 13 nap alatt 21 mérkőzéssel.

A 27. fordulóból 7 meccset ad a Sport TV, ami rekordnak számít:

Hertha BSC – Union Berlin, május 22., péntek 20:30, Sport1 (élő)

Wolfsburg – Borussia Dortmund, május 23., szombat 15:00, Sport1 (élő)

Mönchengladbach – Leverkusen, május 23., szombat 15:30, Sport2 (élő)

Bayern München – Eintracht Frankfurt, május 23., szombat 18:15, Sport1 (élő)

Schalke – Augsburg, május 24., vasárnap 13:15, Sport1 (élő)

Mainz – RB Leipzig, május 24., vasárnap 15:30, Sport1 (élő)

1. FC Köln – Düsseldorf, május 24., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)