2020-tól Kometa-Xstra Cycling Team

Az Xstra Digital Storage (Xstra) az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapatának új szponzora: 2020-tól bemutatkozik a Kometa-Xstra Cycling Team

Az elmúlt hetekben Fran Contador, az Alapítvány vezérigazgatója, Giacomo Pedranzini, a Kométa vezérigazgatója és John Ramussen, az Xstra Digital Storage vezérigazgatója között létrejött megállapodás alapján az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapatának neve a következő szezonban Kometa-Xstra lesz – derült ki a csütörtöki közleményből.

A Breda közelében (Hollandia), Oosterhoutban található Xstra Digital Storage innovatív csúcstechnikai vállalat, amely Flash és DRAM adattárolási termékeket és megoldásokat kínál vállalkozásoknak, ipari, orvosi, autóipari, repülőgép- és hadiipar számára, valamint a fogyasztói piac számára.

Hetek óta tárgyaltunk erről a lehetőségről, és végre sikerült megállapodásra jutni, amelynek részleteit néhány nappal később Amszterdamban tisztáztuk. A Kométa továbbra is az első névadószponzor, Giacomo Pedranzini pedig nagyon örül a fejleményeknek. Az Xstra nagy lelkesedéssel csatlakozik a csapathoz és plusz stabilitást fog adni nekünk.„- értékelte Fran Contador, az Alberto Contador Alapítvány vezérigazgatója.

Ivan Basso, a Kometa-Xstra sportmenedzsere szerint: „John Rasmussen elkötelezett támogatója a sportágnak, illetve korábban már kapcsolatba került egy profi kerékpáros csapattal, mint a korábban Team CSC néven ismert csapat mögött álló cég egyik tulajdonosa. Hosszú idő után véletlenül találkozunk egy oosterhouti étteremben, Hollandiában. Beszélgettünk a kerékpáros világ szerkezetéről és az alapítvány projektjéről, és szinte azonnal felmerült ez a lehetőség. John nagyszerű vállalkozó, innovatív és hisz a sportszponzorációban; az üzleti világban szerzett tapasztalatával minden bizonnyal új szempontokkal tud majd hozzájárulni a csapat fejlődéséhez. Ő nem csupán egy szponzor, hanem barát, partner és nagyszerű kerékpáros is. Nagyon hálásak vagyunk a projektünkbe vetett bizalmáért„.

John Rasmussen, az Xstra vezérigazgatója szerint: „A tavaly augusztusi találkozónk során Ivan Basso-val megosztottuk a gondolatainkat a kerékpározás világának fejleményeiről, és Ivan összefoglalta az alapítvány által végzett munkát is. Nagyon tetszett, amit Ivan Basso mesélt nekem az Alberto Contador Alapítványról, és megállapodtunk abban, hogy folytatjuk a beszélgetést. Egyetértek az Alapítvány munkájának filozófiájával, egybeesik az enyémmel. Az, hogy két ekkora bajnok, mint Alberto Contador és Ivan Basso, ugyanabban a csapatban van, az egy egyedülálló nyerő kombináció. Meggyőződésem, hogy új partnerkapcsolatunk nagyszerű lehetőséget kínál a cégünk és az Alapítvány számára egyaránt„.

Üdvözöljük az XSTRA-t a csapat társszponzoraként. Úgy gondolom, hogy hasznos lesz a kerékpározással kapcsolatos hosszú tapasztalatuk és számítunk rá, hogy hozzájárulnak a csapat megerősítéséhez, az innovációhoz és ahhoz, hogy együttesen hatékonyabbá tegyük az alapvető értékeink közvetítését. „- mondta Giacomo Pedranzini, a Kométa vezérigazgatója.

A Kometa-Xstra csapatba bekerült Sergio García, Alejandro Ropero és az olasz Alessandro Fancellu az Alberto Contador Alapítvány U23 csapatából. Emellett a magyar Fetter Erik tesz egy nagy lépést a professzionalizmus felé a kontinentális csapat keretén belül, amelynek legújabb igazolása a dán Mathias Larsen volt.