29 érmet szereztek a magyarok a WBPF fitnesz és testépítő Eb-n

Nyolc arany-, tíz ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a magyarok a WBPF nevű szervezet Szlovákiában rendezett fitnesz és testépítő Európa-bajnokságán.

A hazai szövetségtől kapott információ szerint a 14 ország részvételével megrendezett somorjai kontinensviadalra Magyarország 30 versenyzőt delegált, és a 29 dobogós helyezéssel a második legeredményesebb nemzetnek bizonyult Ukrajna mögött.

Többen több érmet is szereztek: Nagy Ágnes egy-egy aranyat nyert fitnesz, illetve sportlady, vagyis a 30 év feletti sportmodell kategóriában, bronzot pedig a senior sportmodellek között. Fejér Nikolett a junior fittmodellek között aranyat, a saját magassági kategóriájában pedig ezüstérmet szerzett. Duplázott az iráni származású, de a magyar csapatot erősítő Shahab Shariati is, aki egy első és egy harmadik helyezéssel zárta a versenyt.

A további aranyérmesek: Frits Patrícia (170 cm feletti sportmodell), Gál Csilla (sportmodell), Sebestyén-Hérics Nóra (athletic phyisque +168cm) és Major Mária (40 év feletti fittmodell).

A WBPF szervezetet 2009-ben alapították, a világszövetségnek jelenleg 143 tagországa van.

(MTI)