4200 futó áll rajthoz a Kolonics György Emlékfutáson

Október 23-án elrajtol a Kolonics György emlékfutás, amelyre 4200 nevezés érkezett.

A szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint a futók 2 és 11 kilométeren, valamint félmaratoni távon versenyezhetnek.

Kolonics György rendszeresen futott a Bécs-Budapest Ultramaratonon, melynek utolsó szakaszaként a futók a forradalom tiszteletére, október 23-án, a Hősök terén értek célba. A versenyzők között volt számos kajak- kenus bajnok, köztük Kolonics György is, aki mindig nagy szeretettel teljesítette a félmaratoni távot és az említett befutó szakaszt. A verseny keretén belül így újból lehetőség nyílik arra, hogy a kajak-kenusok és atléták megvívják harcukat, továbbra is emlékezve Kolóra és a forradalomra!

Az október 23-i versenyen rajthoz állnak olimpiai, Európa- és világbajnok sportolóink is, többek között Szabó Gabriella, Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Kozmann György, Kiss Tamás, Csabai Edvin, Vasbányai Henrik, Pauman Dániel, Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Kövér Márton és parakajakos Rozbora András.

A sportolók mellett színészek, producerek és műsorvezetők is csatlakoztak a futóversenyhez, és teljesítik a távot. A rajtvonalnál találkozhatunk Pindroch Csaba, Verebes Linda, Szabó Erika, Molnár Andrea, Radnay Csilla, Epres Attila, Mózes András, Farkas Franciska, Vranik Roland és Ficzere Bélával is.

Az eseményen lehetőség nyílik a Kolonics György Alapítvány munkáját támogatni, ehhez biztosítjuk a  versenyközpontban kihelyezett adománygyűjtő dobozokat, ahol elhelyezhetik felajánlásaikat.

Versenyiroda: KSI Kajak-Kenu Egyesület Vízitelep (1138 Budapest, Népsziget u. 2. hrsz: 25992).

Parkolás:

–          a Duna Pláza parkolója, amely ezen a napon díjmentesen használható, innen a Meder utcai gyaloghídon át érhető el a KSI Kajak-kenu Egyesület Vízitelepe (kb 800 méter gyaloglás).

–          Környező utcákban is rengeteg parkoló hely van, amely az ünnepnapon díjmentes

Versenyszámok-kategóriák

7:00 Versenyiroda nyit

10:00 Rövidtáv (2 km)

11:00 Egyéni – és váltó félmaraton (21,4 km)

11:30 Középtáv (11,5 km)

11:15 Eredményhirdetés I. (2 km)

13:45 Eredményhirdetés II. (11,5 km és 21,4 km)

14:00 Sorsolás

Olimpiai Ötpróba regisztráció:

Minden nevező az egyedi Koló póló és befutóérem mellé ajándék Olimpiai Ötpróba regisztrációban is részesül. A távok teljesítésével 1, 2 valamint 4 pont gyűjthető a garantált ajándékokért.

A Kolonics György Emlékfutás támogatója és együttműködő partnere:

Coca-Cola Testébresztő, Olimpiai Ötpróba, Kolonics György Alapítvány, Magyar Kajak-Kenu Szövetség,  Nagy Sportágválasztó, Merkapt Zrt., Ricoh, Wolf Garten

fotó: Nagy Sportágválasztó