A 18 éves paralimpiai bajnok állandó partnert kapott a párizsi olimpiáig

Rendszeres anyagi támogatást biztosít februártól Kiss Péter Pálnak, a 18 éves paralimpiai bajnoknak a Work Force HR szolgáltató. A vállalat társadalmi felelősségvállalásában régóta fontos szerepet játszik a sportszponzoráció, korábban Kozák Danuta és Szabó Gabriella olimpikonok pályafutását is segítették. Az együttműködés célja, hogy a párizsi olimpiáig támogassák a paralimpikon felkészülését és enyhítsék az ezzel járó anyagi terheit.

Kiss Péter Pál 18 éves kora ellenére már most paralimpiai aranyérmesnek, világ- és Európa-bajnok kajakosnak hívhatja magát. Idén a Poznani világkupán, a kanadai világbajnokságon és a müncheni Európa bajnokságon is indul, melyek közül az utóbbit számára egy új formátumban rendezik meg. Az eseményen 11 sportág lesz jelen, azonban csak a kajak-kenu sportban versenyeznek majd parasportolók. A paralimpiai bajnok természetesen minden megmérettetésen éremesélyesként száll a vízre.

A versenyekre való felkészüléshez nyújt segítséget a sportoló számára a Work Force HR szolgáltató azzal, hogy havi rendszeres támogatásban részesíti határozatlan ideig, de a 2024-es párizsi paralimpiáig biztosan. Ahhoz, hogy a versenyeken eredményesen szerepeljen, óriási segítséget jelent számára a Work Force támogatása, hiszen középiskolás lévén eddig csupán ösztöndíjakból volt bevétele, azonban ezek költségkeretét idén lecsökkentették.

,,A szponzoráció összegét dietetikus által előírt étrendre és a megfelelő táplálkozás betartására, edzőtáborokra, illetve kiegészítők beszerzésére fogom fordítani”

– mondta a támogatás kapcsán Kiss Péter Pál.

„Régóta figyeljük Kiss Péter pályafutását, elképesztő győzelmeket tudhat magáénak 18 éves korára. A munkásságát jellemző elhivatottság, alázat és szorgalom mind olyan értékek, melyek mellett a Work Force is kiáll, ezen elvek mentén szervezzük cégünk működését is. Péter példakép lehet mindannyiunk számára, hiszen bebizonyította, akarattal és kitartással bármit el lehet érni. Büszkék vagyunk rá és megtisztelő számunkra, hogy segíthetjük álmai megvalósításában”

mondta Czellecz Zoltán, a Work Force HR szolgáltató cégvezetője.

A Work Force régóta foglalkozik a megváltozott képességű munkavállalók helyzetével a munkaerőpiacon, azonban foglalkoztatásuk a pandémiás helyzetben még több kihívást rejt magában. A munkáltatóknak minden eddiginél aktívabb szerepvállalást kell tanúsítani azért, hogy ezt a csoportot akadálymentesen tudják integrálni. A munkakörnyezetbe való beilleszkedéshez egyebek mellett elengedhetetlen a mindennapok akadálymentesítése és a társadalom érzékenyítése.

,,A tömegközlekedés sokkal használhatóbb napjainkban, mint azt pár éve tapasztaltam. Budapesten a belvárosban szinte nincs olyan hely, amit ne lehetne megközelíteni ilyen módon, de ez a spektrum is egyre szélesebb lett az évek alatt. Számomra régen elképzelhetetlen volt, hogy vonattal egyedül haza mehessek Pécsre, a szülőhelyemre. Azonban ma már minden vonaton van elektromos emelőszerkezet és személyzet arra, hogy akadálymentesen feljussak és utazni tudjak. Az emberek is sokkal elfogadóbbak lettek talán, de ehhez kell részünkről is egy nyitottság”

– nyilvánult meg Kiss Péter Pál, paralimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok kajakos a témában.

 

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd