A Bali-Mazács páros Világkupát nyert Japánban

Fantasztikus eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki Világkupát, ugyanis több éremmel is gazdagodtak, a felnőttek versenyében egy arany-, két ezüst-, az utánpótlás korosztályban pedig egy arany- és három ezüstérem született – adta hírül a Magyar Torna Szövetség sajtóosztálya.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint a felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javítani tudott a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22.550 pontot gyűjtöttek, azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem. Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21.550 ponttal értékelte a zsűri, amellyel méltán vehették át az aranyérmet. Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni a második pozícióban zárt.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet szerzett, ebből a 15-17 éves juniorok nyakába két ezüstérem került, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanesszának sikerült begyűjtenie, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója zsebelte be. A 12-14 éves korosztály versenyében a magyar trió 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére, a hármast Fejér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona alkotta. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal.

A Magyar Torna Szövetségnek elégedetten nyilatkozott Varga-Réfi Eszter, PSN Zrt., felnőtt edző és Kovácsné Laurinyecz Julianna, Flex-HD, up válogatott edző.

Varga-Réfi Eszter, PSN Zrt., felnőtt edző: Nagyon jól alakult a Suzuki Világkupa döntője, egy izgalmas napon vagyunk túl. Bali Dani holtversenyben 22.550 pontot szerzett a japán győztessel, de az alacsonyabb kiviteli pont miatt végül a 2. helyen végzett. Mazács Fannival párosban egy fantasztikus gyakorlatot követően aranyérmet szereztek, ami óriási meglepetés volt, hiszen Fanni fájós térde miatt egy hajszállal könnyebb gyakorlatot mutattak be. A páros kiegészülve Farkas Balázzsal trióban pedig ezüstérmes lett. Nagyon boldogunk vagyunk, fantasztikus eredmények születtek. A vb azonban sokkal nehezebb lesz, sok munka vár még ránk.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, Flex-HD, up válogatott edző: Elégedettek vagyunk a szerepléssel, jók a kilátások a vb-re, de van még javítani való. A junioroknak a következő állomás a Gymnasiade lesz Marokkóban.

 

Eredmények:

Felnőtt:

férfi egyéni:
2. Bali Dániel PSN Zrt. (22.550 pont)

vegyespáros:
1. (Bali Dániel, Mazács Fanni (PSN Zrt.)) (21.550 pont)

trió:
2. (Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni) (21.944 pont)

AG I. (12-14 évesek):

női egyéni:
2. Görgényi Ilona Flex-HD (19.350 pont)
4. Fényes Gréta Flex-HD (19.050 pont)

trió:
1. (Fejér Fruzsina (Óbudai WDSE), Fényes Gréta (Flex-HD), Görgényi Ilona (Flex-HD)) (19.150 pont)

AG II. (15-17 évesek):

női egyéni:
2. Ruzicska Vanessza Flex-HD (20.300 pont)
5. Ákoshegyi Dóra PSN Zrt. (19.600 pont)

trió:
2. Ákoshegyi Dóra (PSN Zrt.), Ruzicska Vanessza (Flex-HD), Simon Zsófia (Óbudai WDSE)) (19.550 pont)