A birkózó Kiss Benedek bronzérmet szerzett a bakui EYOF-on

A 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitónapján a Magyar Csapat első érmét, egy bronzot, Kiss Benedek szerezte a szabadfogású birkózók -55 kg-os súlycsoportjában.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának vasárnapi beszámolója szerint a megnyitó előtt már rendeztek versenyeket a birkózás 4 súlycsoportjában és bajnokot is avattak, noha az éremátadásra majd hétfőn kerül sor. A sportág az azeri rendezők választásaként került a 10 sportág közé a programba.

Vasárnap két magyar fiú lépett szőnyegre a kötött- és szabadfogás -55 kg-os súlycsoportjában. Kiss Benedek (szabadfogás) és Vitek Amadeusz János (kötöttfogás) egyaránt győzelemmel mutatkozott be súlycsoportjában. Amadeusz a második fordulóban nem bírt török riválisával, így a 9. helyen végzett. Kiss Benedek is kikapott olasz ellenfelétől, de mivel legyőzője egészen a döntőig menetelt, így a magyar birkózó a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Benedek élt is a lehetőséggel, és finn, majd a bronzcsatában ukrán ellenfelét legyőzve szerzett bronzérmet, ami egyben a magyar küldöttség első érmét is jelenti.

Teniszben is elkezdődtek a csaták, de a két-két magyar versenyző csak holnap kezdi meg a menetelést.

Hétfőn három további magyar birkózó mellett az atléták, úszók, birkózók, kézi- és kosárlabdázók is bemutatkoznak Bakuban.

Az 15. nyári EYOF-ot július 21. és 28. között rendezik Azerbajdzsán fővárosában, mintegy 50 európai nemzet 14-18 éves sportolójának részvételével.

A bakui EYOF-ról bővebben a MOB honlapján itt lehet olvasni.

 

fotó: MOB/Szalmás Péter