A brazil balhátvédet igazolt a Fradi

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 23 esztendős brazil balhátvéd, Marquinhos Pedroso.

A fradi.hu pénteki esti tájékoztatása szerint Priskin Tamás, Otigba Kenneth, Lovrencsics Balázs, Bőle Lukács, Fernando Gorriaran és Rui Pedro után újabb labdarúgóval erősíti meg keretét Thomas Doll együttese: a nyártól a Ferencvároshoz tartozik Marquinhos Pedroso.

Pedroso (teljes nevén Marcos Garbellotto Pedroso), vagy ahogy hívják, Marcos Pedroso 1993. október 4-én született Brazíliában, Tubaraoban. 2007-ben, tizennégy éves korában kezdte ifista pályafutását a brazil Figueirenseben.

2012-ben került fel a Figueirense felnőtt csapatába, ahol ez idáig összesen hatvanhét mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és öt gólpasszt is jegyzett.

A Figueirense tulajdonában lévő játékos kölcsönben megfordult a Guaraninál, valamint az egyik legtradicionálisabb brazil klubnál, a Grémiónál is. Pedroso 2017-ben a török Graziantepspor együttesében szerepelt, ahol tizenhat mérkőzésen egy gólt is szerzett.

A Figueirensével 2014-ben megnyerte a Campeonato Catarinensét, ami a legnagyobb labdarúgó-tornája a brazil Santa Catarina államnak, mi több, Pedrosót a torna felfedezettjének választották.

A 23 éves, 175 centiméter magas ballábas brazil balhátvéd 2017 nyarától erősíti a Ferencvárost.

fotó: fradi.hu

Vélemény, hozzászólás?