A bronzérem a tét

Nem sikerült tovább írni az álmot, hiszen a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapáros két játszmában kikapott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia elődöntőjében.

Az elődöntő eredményétől függetlenül fantasztikus eredményt értek el a magyar strandröplabdázók a korosztályos ötkarikás játékokon Buenos Airesben, hiszen soha egyetlen magyar sem jutott négy közé a szakág semelyik világversenyén – derült ki a szerdai közleményből. A Hajós Artúr, Stréli Bence kettős véghezvitte a bravúrt, ám a finálé már álom maradt, a négy között ugyanis egyértelműen jobbnak bizonyult a a David Ahman, Jonatan Hellvig svéd páros. A magyarok pontosan tudták, mire képes a rivális, felkészültek belőlük, ráadásul edzettek is velük Argentínában. Mégis, Hajósék egyszerűen nem találtak ellenszert a remekül játszó svédek ellen, akik az első játszmában semmilyen esélyt nem hagytak a magyar fiataloknak. A 21:9-re elbukott szett után bárkinek nehéz lett volna felállnia a padlóról, a magyaroknak azonban annyiban sikerült, hogy a folytatás már valamivel szorosabb küzdelmet hozott.

Persze a ifjúsági olimpiai európai selejtezőjét megnyerő svédek még így is folyamatosan vezettek, de Stréliék kicsit szorosabbá tudták tenni a meccset. Megfordítani viszont esélyük sem volt, így a 2:0-s (9, 16) vereséggel eldőlt, hogy szerdán a bronzmeccsen léphetnek homokra. Az ellenfél a hazai pályán szereplő argentin Mauro Zelayeta, Juan Bautista Amieva Tarditti páros lesz, amely óriási csatában kapott ki a hollandoktól. Az argentinok negyedik helyen zárték az idei U19-es világbajnokságot (a magyarok ugyanitt bravúrral a 9. pozícióban végeztek), ráadásul a hazai pálya és a tomboló közönség is nekik segít majd.

A mérkőzést magyar idő szerint 19 órakor rendezik.