A BVSC fiatal ökölvívóinak tartott edzést Evander Holyfield

A nemzetközi ökölvívás egyik legendája, Evander Holyfield tartott edzést kedd délután a BVSC-Zugló fiatal ökölvívóinak az óbudai BSK Crossfight edzőteremben. A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok amerikai sztársportoló tanácsokat is adott az utánpótlásnak, de 61 évesen a ringben is kesztyűzött egy kicsit.

Kedden kora délután igen magas volt a profi világbajnokok száma a BVSC-Zugló óbudai ökölvívó termében. Hiszen a négyszeres nehézsúlyú világbajnok amerikai legenda, Evander Holyfield, valamint a hazai ökölvívás nagyjai közül Kovács Koko István és Erdei Zsolt tartott egy rövid edzést a fiataloknak – számolt be a zuglói klub.

Holyfield 61 évesen is fontosnak tartja a sportolást.

„Igyekszem formában tartani magamat. Legjobb meccsemnek a Riddick Bowe elleni második mérkőzést tartom. Pályafutásom alatt George Foreman volt, aki a legnagyobbat ütötte, de Mike Tyson tudott egyedüliként egy meneten keresztül hasonló intenzitással ütni”

– nyilatkozta Holyfield.

A nyilvános sajtóeseményt Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke, valamint Fischer József szakosztályelnök nyitotta meg. Ezt követően Evander Holyfield, Kovács István, Erdei Zsolt és Bogdán Zsolt is együtt melegített be a BVSC, a Madárfészek és a KSI fiataljaival.

A legendás amerikai ökölvívó a ringben is kipróbálta magát. Ugyanis egy percet kesztyűzött a kétszeres ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Nileborg Krisztiánnal.

„Hogyha futballistát akarnánk, akkor maximum Messit tudnánk elhívni hasonló kategóriában”

– árulta el Szatmáry Kristóf.

„Azt gondolom, hogy ez egy óriási dolog, hogy itt üdvözölhetjük Holyfieldet. Óriási dolog lesz majd a pénteki bokszgála is. Úgy vélem, hogy ez az egész magyarországi ökölvívósport számára egy fontos mérföldkő lesz. De az, hogy mi itt a BVSC-ben adhattunk ennek otthont, az külön büszkeség számunkra.”

Természetesen a közös képek sem maradhattak el Holyfielddel, míg az esemény végén Szatmáry Kristóf egy ökölvívó kesztyűt íratott alá az amerikai szupersztárral, amit majd árverésre bocsátanak, az abból befolyt összeget pedig a Bethesda Kórháznak ajánlják.

Galéria:

fotók: BVSC-Zugló